Faidra Lannister | 133281 |
19.1.2022 11:28:23
Vnímám to podobně a vegetarián jsem od dvaceti let.
|
Pavla ... | 6333 |
19.1.2022 10:52:46
Tiffany,
moc děkuji za krásný příspěvek. Mám to stejně, jen já už jsem dlouho vegan. Není to problém - opravdu stravu neřešíme denně. A je to přesně ono. Ono i ta zvířata z volných chovů jdou na porážku, mlíko bylo pro jejich telata, ne pro lidi, slepice normálně / kdysi kdysi než jsme je vyšlechtili / snášely 9-11 vajec ročně, teď jsou to stroje na vejce, umírají v bolestech na záněty v těle ... strašlivý. Jen my lidi si myslíme, že bez jejich "výrobků" bychom nepřežili. V tomhle jsem asi "fanatik", pokud to tak někdo vidí. V tuhle chvíli bych už maso ani nepřipravovala. Ale naštěstí nemusím. Návštěvy u nás dostávají vege jídlo a jsou spokojený ... ale zas toliko jich k nám nechodí. A ve vege restauracích i masožravci uznávají, že to je dorbý :) |
Ropucha + 2 | 120300 |
19.1.2022 10:12:42
Tiffany, cítím to úplně stejně, popsala jsi to velmi výstižně a kompletně.
A také je mi úplně jedno, co si o mně kdo myslí. |
tiffany+2 | 100206 |
19.1.2022 9:26:13
Na mě měla na začátku vliv naše zvířata - člověk zjistí, jaké jsou to osobnosti, jeden vedle druhého. Psa taky přece nezabijeme a nesníme - tam nám to přijde úplně normální, bereme ho jako kámoše. Jenže stejné osobnosti jsou i další zvířata, kdo se mezi nimi víc pohybuje, tak ví (a to nejsem žádný zemědělec, ale pár zvířátek doma máme... )..
Masožravci v přírodě loví maso, ale většinou je to selekce těch slabších kusů - tím pádem geneticky získává i ten "lovený" druh, je to win-win. Dneska to vidím tak, že člověk si připadá jako pán tvorstva, většina zvířat žije zavřená v šílených podmínkách bez spokojeného života a pak jde na porážku... Ano souhlasím, že člověk je uzpůsobený k tomu, že může jíst maso. V dřívějších dobách mělo maso (a to jednou za čas) myslím svůj smysl. Ale dnes je doba nadbytku, mám pocit, že si to už umíme pohlídat i bez masa. A nebo alespoň maso z volných chovů, nicméně já už mám prostě blok. Nejradši bych vyřadila z podobných důvodů i mléčné výrobky a vejce, ale to už by bylo hodně složité, tak aspoň se snažím hlídat zdroj.... Poslední "tečkou" bylo, když jsme jeli kolem masokombinátu a vezli dovnitř auto s telaty, normálně jsem to obulela a vrací se mi to dodnes, evokovalo mi to odjezd do koncentráku... Omlouvám se, pokud to někdo bere jako fanatismus, ale takhle to prostě cítím já, respektuju, že tohle vnímá každý jinak. |
tiffany+2 | 100206 |
19.1.2022 9:10:52
Já to mám podobně. Jsem schopná dětem a muži z toho masa uvařit, je to nějaký zvyk, roky jsem to běžně dělala pro celou rodinu včetně mně... Ale postupem času jsem dostala blok, já vysadila maso.. pořád ho jsem schopná koupit a uvařit pro ostatní, ale nedělá mi to velkou radost. Jen respektuju, že ostatní jsou masožravci.
|
Konzerva | 153011 |
18.1.2022 22:41:45
Kukurici jedi taky. Nakladanou.
A luštěniny zadne. Ale aspon tu syrovou zeleninu. |
Konzerva | 153011 |
18.1.2022 22:37:02
Pavlo,kdyz nebudes zabíjet,jak zabránis nebo vyřešiš premnození zvírat?
|
Kaliope X | 157897 |
18.1.2022 21:29:40
Jano, já už mám anémii větší půlku života. Když jsem ještě měla pauzy, tak jsem nedostatek zjistila jen při velké námaze, to už jsem neudýchala.
|
K_at | 121378 |
18.1.2022 21:25:50
NJ, vím, jak vypadá člověk s větším deficitem železa..... Ehm.
|
Balbína | 99798 |
18.1.2022 20:35:11
Jiné potíže nejsou? Z mého okolí teď případ, málo železa a přišlo se na celiakii. Potíže žádné jiné nebyly. Zjistilo se z krve.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.