| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Oslavy

  (?)
 Názory 110 z 10589  [Dalších 10579 >>]
Firenza 130641
11.8.2018 15:53:41
. .....děkuji moc , to je návod pro mě ~t~
Marka 140743
11.8.2018 15:50:01
Já mám přepsaný z tištěného Apetitu, hodně let tomu je....

CITRÓNOVÝ CHEESECAKE

Doba přípravy:
30-35 minut
+ 25-30 minut na pečení + alespoň 8 hodin na chladnutí

dortová forma o průměru 24 cm (máte-li „třicítku“ budete potřebovat všeho o POLOVINU více)

Potřebujete:
Na krustu:
150 g sušenek (BeBe, máslové sušenky)
70 g másla
Na náplň:
600 g plnotučného krémového sýra (Philadelphia, Fénix, Lučina, tučný měkký tvaroh, Žervé, ricotta nebo mascarpone)
200-250 g moučkového cukru
1 a 1/2 čajové lžičky vanilkové esence
jemně nastrouhanou kůru z jednoho citronu
1 a 1/2 čajové lžičky citronové šťávy
3 velká vejce
200-250 ml zakysané smetany
Na potření:
250 ml zakysané smetany samotné
(nebo utřené s 1 lžící moučkového cukru a se
2 lžičkami citronové šťávy)

Postup:
Na podklad vezměte sušenky a spojte je s máslem, toho by mělo být o polovinu méně než sušenek.
- sušenky nasypte do mikrotenového sáčku, rozdrťte válečkem na nudle a smíchejte s rozpuštěným máslem NEBO
- pohodlnější způsob je rozdrtit sušenky několika rychlými pulsy v robotu (ostří např. na maso) a přidat změklé máslo, zopakovat sekvenci rychlých pulsů, poskytnout hmotě asi 2 minuty na odpočinek, a pak zapuslovat do třetice, aby hmota začala tvořit hrudky a slepence

Vezměte otvírací dortovou formu a na dno dejte kruh pečícího papíru, ten potom vymažte máslem, stěny také. Pak do formy přesuňte sušenkovou hmotu a upěchujte skleničkou s rovným dnem. Tento podklad dejte do lednice a nechte ho tam po dobu zbývajících příprav.

Ingredience na krém by měly mít pokojovou teplotu. Smetanový sýr a zakysanou smetanu rozetřete dohladka nejlépe v robotu, za nejnižších otáček. Několikrát míchání přerušte a gumovou stěrkou setřete sýr kolem stěn. Do hmoty se nemá vmíchat příliš vzduchu, proto třít jen krátce. Potom přidejte cukr, opět promíchejte a stejným způsobem zapracujte i ostatní suroviny, kromě vajíček. Nakonec přidávejte jedno po druhém vejce. Hotový krém je již velmi řídký a snadno začne „žbluňkat“ po nádobě, čímž přibírá nežádoucí vzduch. Hmotu opatrně vlijte na sušenkový základ a nechte 5 - 10 minut odpočívat (mezitím nechte rozehřát troubu). Vzduchové bublinky vyžeňte pomocí vidličky – špičku lehce zanořte do krému a několikrát vepište od kraje ke kraji písmeno S.

Trouba by měla být vyhřátá na 160°C (ne horkovzdušná). Na střední mřížku dejte formu, na spodní je možné dát nádobu s vodou (cheesecake je pak vláčnější). Péci 30 minut (neotvírat troubu!) Poté zkontrolujte konzistenci poklepáním nože na bok formy. Pokud se krém chvěje jako želé, je hotovo. Náplň ještě ztuhne při chladnutí, musí k němu dojít postupně. Nechte jej proto 2 hodiny ve vypnuté troubě s dvířky otevřenými asi na 5 cm. Nádobu s vodou odstraňte. Chcete-li krém suší, pak nechte dvířka po dobu chladnutí zavřená. Dezert, zakrytý alobalem, dejte do lednice nejméně na 8 hodin (nejlépe do druhého dne). Vyjmout ztuhlý cheesecake by mělo být snadné díky otevírací bočnici a pečícímu papíru na dně. Potřete vychlazenou (ochucenou nebo samotnou) zakysanou smetanou.
A je to! Dobrou chuť…
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
11.8.2018 15:39:26
http://www.apetitonline.cz/recepty/3413-zakladni-cheesecake.html

tenhle milujeme my (a postup je myslím dost návodný ~;))
Firenza 130641
11.8.2018 15:34:43
Zdravím Vás dámy,
Po návratu z dovolené jsem se odpočiňte vrhla na úklid spize a sesypala do krabice všechny zbytky zbylých a polámanych sušenek. Chtěla bych udělat takový ten dort (asi cheescake, dole s tím sušenky vymyslet korpusem. Prosím o rady ( prosím velmi navodne-jsem mizerná cukrarka, jak na to.
Děkuji za recepty.
Jezinka Bezinka 140682
4.6.2018 14:18:19
Nepřipaluje se, tedy mně ne. Nevím, jestli v té tekutině není to kouzlo, proč je dort ve výsledku velmi kyprý a vláčný.
.libik 142094
4.6.2018 10:06:55
Dík, jsem ráda, žes taky ochutnala, když jsme do posledního drobku sežraly tvůj parádní banket (a vychlastaly hektolitry vína)~x~
Valkýra 10956
4.6.2018 10:02:36
...a koukám, že v tom receptu je další pro mě dosud neznámý fígl - korpus vyklopit a obrátit, aby se spláclo vyklenutí. Já ho nechávám vychladnout ve formě. Ale zas pak to vyklenutí odříznu, pomažu zbylým krémem a je o to rvačka, zatímco hotový dort se ještě jíst nesmí. ~t~
Valkýra 10956
4.6.2018 9:56:54
Libiku,
jo, byl luxusní!
.libik 142094
4.6.2018 9:54:53
já jsem dělala onehdá pro zvlášť milou návštěvu korpus (zhruba) podle tohoto (přidala jsem víc kakaa)
http://fresh.iprima.cz/recepty/nadychany-cokoladovy-dort

Mazala a prokládala jsem zakysankou smíchanou s rozpuštěnou hořkou čokoládo, dovnitř jsem do toho dala jahody na plátky), nahoru jsem strouhala bílou čokoládu.

řekla bych, že to zafungovalo.
Analfabeta 141613
4.6.2018 9:48:10
Na můj vkus je v tom hodně vody, ta se pak musí při pečení odpařit, aby to za něco stálo. Proto se to pak na povrchu připaluje (opravte mne, jestlli se mýlím). Já bych snad tu rozpustnou kávu zamíchala do podmáslí nebo bych silně zredukovala vodu.
 Názory 110 z 10589  [Dalších 10579 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.