| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Oslavy

  (?)
 Názory 110 z 9839  [Dalších 9829 >>]
Lenka Pražanda 128023
14.2.2018 11:01:03
Klobouk dolů. Nedokážu si představit, jak se snažím nacpat několik vrstev dortu zpět do formy ~e~~e~ Pak to celé otočit a zase vyndat ~e~~8~
Lenka Pražanda 128023
14.2.2018 10:55:25
Nějak ten dotaz nechápu. Jaký je rozdíl pracovat s kupovaným korpusem a s doma dělaným? ~e~ Postupuj úplně stejně jako u toho kupovaného. Pod želé se může dát cokoliv. Jenom opatrně při nalévání. Já to nanáším lžící. Udělá se první vrstva a pak se ten krém pod ní nerozteče. Je jasné, že když tam vyklopíš kastrol vroucí želatiny, že se to smíchá ~6~
Lída+2 28136
13.2.2018 16:20:43
Slovinsko, kup si zele plátky.....a už to noční můra nebude....

Dělám často jahody zalité zele smícháme se zapsanou smetanou na korpusu. Vždycky krásný.
Vranice 21600
13.2.2018 13:21:21
Jednoduché, mnohokrát vyzkoušené:

Upeču piškotový základ. Uvařím dortové želé dr. Oetkera. Nejradši čiré, pokud použiju kompotované ovoce, tak místo cukru a vody dám šťávu z okapaného ovoce.

1 vanilkový cukr smíchám s mascarpone anebo ricottou, podle toho, co máme zrovna v lednici. Namažu to na piškot, pokladu ovocem. Mezitím to želé vystydlo tak, že začíná tuhnout (případně lehce zahřeju, pokud je tuhé moc, naleju na ovoce a dám do lednice. Je to o tom, použít dortové želé od Oetkera nalít želé už skoro tuhnoucí - pak nepodteče a nic nerozpustí.

Nemusím vařit pudink, ani patlat máslový krém. Dort je tím pádem lehčí a mizí velmi rychle :-).
Slonisko 65085
13.2.2018 13:11:10
Valkýro, želatina mi nepopraskala (nebo si to nepamatuju, ona prasklina je furt lepší, než želatinová louže na dně ledničky~;) ). S tím druhým želé jsem to nezkoušela, je fakt že to by popraskat mohlo, přijde mi, že moc pohromadě nedrží.
Valkýra 10956
13.2.2018 13:08:49
Já jsem si jednou odlila červené želé do tvaru srdce a pak to přemístila na hotový kulatý dort a ono to z něho nějak sjelo, asi byl moc vychlazený a nepřilnulo to k sobě.
Valkýra 10956
13.2.2018 13:05:37
Slonisko,
jo, vlastně popisuješ to co já, s tím postupným poléváním. To udělání si želé zvlášť - nepopraská to potom při té manipulaci?
Inka. 141843
13.2.2018 13:01:12
Úžasnej nápad! Pak mužeš mít ovoce nahoře a nesedí na tom korpusu.
Valkýra 10956
13.2.2018 12:51:54
...jinak kdysi jsem si kupovala to želé v Německu a na tom německém návodu bylo vyloženě to lití ve dvou vrstvách - napřed slabá vychlazená rychle tuhnoucí vrstva nalitá na vychlazené ovoce a aby se nerozpustil krém a pak znovu trochu zahřát dohladka a nalít to navrch.
Ještě doplním, že ten krém se musí rozetřít ke stěnám té formy a utěsnit, aby nikde nebyla mezera. A část té želatiny musí být víc vychlazená. A pak to fakt nepoteče. Zbytek se dá klidně zas zahřát do tekuta, ta od Oetkera určitě.
Valkýra 10956
13.2.2018 12:48:51
Tenhle dort dělám často. Podmazávám normálně krémem z půlky másla a půlky pudinku. Pak to i s ovocem dám vychladit, ještě ve formě, tu posunu výš, aby byl prostor pro želé. Želé používám od Dr. Oetkera to extra silné, které je do půl litru vody. To uvařím a pak míchám ve studené vodní lázni cca 5 minut, dokud nezačne jakoby tuhnout. Pak ho dám na to ovoce a hned to tuhne, nikde nic neteče. Ale protože je povrch někdy nerovný, nechám trochu v hrnci, znovu to zahřeju do tekuta a to pak naleju na to už ztuhlé nerovné želé, aby byl rovný povrch.
 Názory 110 z 9839  [Dalších 9829 >>]

Komerční sdělení


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.