Re: Zdravé a chutné obědy co nejrychlejší a nejpestřejší
Tak já jedu plusmínus princip maso obden, v týdnu různé druhy masa, každý den jiná příloha či jiný základ (každý týden je rýže, brambory, těstoviny a zbytek různě z výběru kroupy, pohanka, jáhly,bulgur, kerneto, polenta, kuskus, rýžové nudle, dřív tam byly i luštěniny, co mám děti, tak mi vypadly z jídelníčku, protože k nim mají těžkou averzi, takže už spíš jen vzácně pro mě a manžela) a často míváme k jídlu saláty. Dohromady to dá dost pestrou sestavu, hlavně u toho masa. U bezmasých vařím hlavně oblíbené rychlovky.
Jako rychlé či nenáročné stálice máme rizeto, těstoviny se zeleninovou omáčkou, osmahlou zeleninu s rýžovýma nudlema, pohanku s kysaným zelím, halušky, zapečenou pohanku s mletým, makrelu s kuskusem, brambory s vařeným květákem, kuřecí srdíčka s kroupama, dýni/cuketu plněnou mletým, kubu, francouzké brambory.
Odpovědět