Což to můžu, ale není to rychlé vaření
Pondělí - kanec na šípkové (dle drahého svíčkové) s br. knedlíkem, teplý dýňový kompot
Uterý - zbytek kance, hovězí vývar se svítkem, pstruh na másle a dom. chleba
středa - to nebyl čas - palačinky s marmeládou pro děti, brokolice na česneku se sýrem ( to sem jedla jen já), chlap si dělal bifteky
čtvrtek- koprovka s vejcem a hovězím, svítek (tročku jiný než do polívky), brambory
včera bylo čerstvé dom.uzené, chlebíčky se br.salátem, dom. chleba, bramboračka, štrůdl - měli jsme tu návštěvu
dnes dojídáme zbytky ze včerejška.
V tomto modu jedem po celý rok. Samozřejmostí je ke všemu zelenina. Ale základ jsou těžká, chlapská jídla. Snažím se alespoň jednou týdně rybu a jednou týdně luštěny - což mi teda tento týden nevyšlo, zítra je neděle, to by rodina luštěniny nedala.
Já mám teda problém, že neumím vařit rychle, je nás hodně a jsou rozežraný, takže i palačinky jsou na dlouho.
Těstoviny rodina moc nemusí a když už tak třeba s gulášem nebo s boloňskou, kterou já teda věřím hodně dlouho, rychlou boloňskou neumím a asi ani nechci umět.
Minulý týden - ptáčci, pečené kuře se zelím a knedlíkem, štika, fazolový guláš s chlebem, jahelník, bramboráčky a katům šleh.....