Jo, to je podobně jak u nás, u Bouřkových bychom se mohli stravovat.
Jen teda vaříme navíc bezlepek a bezmlíko (zdravotní důvody).
Do hodiny vařím skoro vždycky, pokud to nemá být něco slavnostního (nebo něco, co se pomaličku dělá samo).
Naše rychlovky -
těstoviny s opečenou zeleninou a cizrnou, možno i kousky drůbežího masa
kokosová polívka (nepálivá) s houbami a nudlemi a kupou zeleniny a masem
omelety a fritaty na sto způsobů
volské oko, rýže, orestovaná zelenina vč. listové (špenát, čínské zelí, pekingské zelí nebo cokoli)
pečené brambory s další zeleninou - dýní, pastinákem, lilkem, paprikou... (a třeba případně kuřecími paličkami)
husté fazolové polívky kotlíkovky s použitím plechovkových fazolí
krémové luštěninové polívky z loupaného hrachu nebo červené čočky (na zeleninovém základě, do toho krutony)
pórek (na velké kusy) s fazolemi, jemně kořeněný, k tomu rýže
glazovaná zelenina (dušená na velké kusy s karamelizovaným cukrem, troška sojovky, špetka zázvoru), takhle dělám všecko od cibulek přes mrkev a pastinák po kapustičky nebo tuřín, k tomu ztracené vejce a nějaká příloha, třeba bageta nebo domácí žitný chleba
těstovinové teplé saláty (třeba krůtí nudličky, zelené fazolky, vlašské ořechy, hlíva), důležitá je dobrá zálivka
a děti tu už řvou, že jsou hladový, tak je jdu něčím zacpat