Tak jsem na tuto sobotu dostala nápad upéct husu.
Koupila jsem 4kilovou a dle receptu na netu,ji nechala na cca 70-80 st péct v troubě 12 hod.
Pak prý stačí zvýšit teplotu na hodinu na 180.
NO,ráno jsem tedy po 12 hodinách pečení husy koukla pod alobal, nějaké sádlo vyškvařené bylo,ale jinak,pouhý laický pohled signalizoval,že husa moc neví o tom,že v nějaké troubě vůbec byla, odhaduji,že byla tak polosyrová a návštěva se měla za cca 4 hodiny objevit a co já si počnu s takovým polosyrovým ptákem obřím
.
Takže pěkně teplota na 180, a vůbec ne další pouhá hodina,po které maso bylo velmi tuhé a šlo velmi špatně od kosti, ale nakonec to byly 4 další hodiny pečení,uf. A až na 2 stehna,která jsem nechala vcelku,jsem se nakonec rozhodla jinak celou husu vykostit,at hosté se nemusí přetahovat s dlouhýma kostima na talíři,takže docela makačka.
Na základě výše uvedených nabytých zkušeností jsem se rozhodla,že do takového celého ptáka již nikdy nepůjdu a když,tak jen husí stehna,tohle fakt za to nestálo
Nakonec se naštěstí masko stihlo upéct pěkně doměkka,strávníci byli moooc spokojeni a olizovali se až za ušima,ale já jsem toho měla teda docela dost.
Proti tomu je pečení kačeny procházka růžovým sadem a nechápu jak někdo může napsat ,že stačilo péct husu po těch 12 hodinách už jen hodinu na zvýšenou teplotu.No,není nad vl.zkušenosti.