19.12.2017 12:17:59 neznámá
Re: Svíčková nejlepší na světě
Svíčkovou dělám z hovězího, které mi zrovna padne pod ruku, pravé svíčkové by mi přišlo škoda. Přidávám k hovězímu i kousek zvěřiny, teda pokud máš, nic s tím nezkazíš.
Maso prošpikuji. Na másle se sádlem si osmažím kořenovou zeleninu s trochou slaniny, přidám tmavý cukr (udělá hezkou barvu), nechát vteřinku zkaramelizovat, podleji vodou, přidám bobkový list, nové koření, lžičku hořčice, kapku octa a na plátky nakrájený citron (oloupat a odstranit jadýrka) a osolím.
Přidám maso, já nezatahuji, ale snažím se aby základ opravdu vřel a maso se rychle zatáhlo v něm.
Dám do trouby a pomalu peču.
Vyndám maso.
Základ rozmixuji a poté propasíruji přes jemné sítko, většinou je nutné naředit. Dochutím solí popřípadě dosladím či dokyselím, přidám smetanu a špetku tymiánu.
Odpovědět