19.6.2018 11:59:04 Fern
Re: Maliny - co s nimi?
zamrazit s cukrem a pak dělat horké maliny s vanilkovu zmrzinou a šlehajdou
Proč nechceš dělat z "krásných" malin sirup? Lépe by se ti dělal ze shnilých a plesnivých?
Já bych nejdřív zpracovala sama na co lze a zbytek rozdat - nechat někomu otrhat za pár peněz třeba, prodat,...
Já už jsem se smířila s faktem,že takové ovoce většinou všechno zpracovat není v našich silách - at už časových,prostorových či bychom se prostě museli cpát dnes a denně jen a jen zavařeným či zmrazených ovocem.
Máme např. strom se srdcovkama velkýma,černýma, ale 6m žebřík je málo a i s tím 6m měl manžel co dělat,byla to docela rozvička no a pak se plazil mezi větvema,nemluvě o riziku spojeném s tím,kdyby spadl a zdrav.následcích,přežil-li by.
Chvíli trhal no a druhý den jsme krásné třesně viděli prodávat za 60Kč/kg,tak jsme neváhali a hned 3 kg koupili - bez práce,rizika a hned byly k dispozici.
Jsme oba s mužem nabízeli známým, kdo si chce natrhat,jen tak, aby ty třesně nepřišly úplně v niveč,ale nebyl zájem.No tak bohužel opadají a bude po nich.
Odpovědět