| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Lablebi

Cizrnová polévka
Suroviny:2 šálky cizrny – římského hrachu • 4–6 ale i více (podle chuti) prolisovaných stroužků česneku • 1 polévková lžíce harrisy nejlepší je tzv. • harissa arbi ( ne ta z plechovky, ale vážená) • 1 polévková lžíce římského kmínu • šťáva z jednoho citronu • 6 polévkových lžic kvalitního olivového oleje • 3 velké plátky den starého chleba (ideálně francouzská bageta) • sůl

Postup:Cizrnu je nutné namočit večer předem na celou noc do vody. Dá se použít i cizrna z konzervy. Před přípravou je dobré ji uvařit v kuřecím vývaru dokud nezměkne, vývar dodá celému jídlu šmrnc. V hrnci by mělo zbýt asi dvojnásobné množství vody než cizrny. Dále přidejte prolisované stroužky česneku, harrisu a namletý kmín a pozvolna vařte zhruba deset minut. Podle potřeby dosolte. Těsně před podáváním zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem.

Servírujte v hlubokých miskách do kterých napřed natrháte kousky chleba, ten zalejete polévkou. Nakonec do jídla rozklepnete syrové vajíčko, pořádně promícháte a můžete pojídat.

Vložil:

*Šťastné maminky

Česko - arabské dětičky
Datum:13.12.2008 21:44:23
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.