| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Marikľa

Moučné placky, které se jedí jako příloha i samotné. Jsou příbuzné s maďarskými lokšemi i indickými čapátí
Marikľa
Suroviny:300g polohrubé mouky • droždí • sůl • voda • špetka cukru • 1 vejce • olej
Postup:Z droždí, cukru a trošky vody rozmícháme v hrnečku kvásek, necháme ho vzejít na teplém místě.

Do misky dáme mouku, 1 vajíčko, špetku soli, kvásek. To vše rozmícháme a dolijeme vodou tak, aby těsto bylo středně tuhé (na válení). Propracujeme a rozválíme na 1 cm tloušťky.

Hrníčkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka a smažíme na oleji dozlatova.

Hotové mariklja jsou výborné namazané máslem a posypané cukrem nebo třeba se salámem. Nahrazují tak pečivo.
Vložil:

*Romčátka

Projekt Naše romské dítě
Datum:26.12.2008 3:35:48
Názory k receptu (2 názorů)
Vyjádření Mi Rek 31.5.2018 21:51
Vyjádření Mi Rek 31.5.2018 21:51

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.