| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Brambory s cizrnou

Suroviny:300 g celé cizrny, 1,5l vody (na vaření cizrny), 600g brambor, 2čl soli, 5pl oleje, 2 hřebíčky, 1/2 čl skořice, 1 čl kurkumy, 1čl kari, 3 bobkové listy, 1/4 čl čili, 2 pl citronové šťávy
Postup:Cizrnu namočíme přes noc do vody. Vaříme s bobkovým listem (správně uvařená cizrna se dá snadno rozmáčknout mězi dvěma prsty). Na oleji osmahneme koření, přidáme nakrájené brambory a asi 5min. je restujeme dozlatova. Přidáme cizrnu a podlijeme vodou, která nám zbyla z vaření cizrny. Osolíme a povaříme brambory do měka (popř. zahustíme maizenou). Po odstavení dochutíme citron. štávou.

Pozn: R má u tohoto receptu ještě pozn. Cizrnu vaří 30 min. v papiňáku, koření dává 2x tolik a citr. šťávu z celého citronu. Ale raději to nejdřív zkuste přesně dle receptu.

dobrou chuť
Vložil:

*Fasola

Začínáme hubnout v roce 2011
Datum:31.3.2009 12:38:35
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.