| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Květák po římsku

Výborný zapečený květák vhodný od 1 roku a mňamka i pro taťku
Suroviny:větší květák • 3 stroužky česneku • 4 rajčata • drcený kmín, majoránka, sůl • smetana • 200 g strouhaného sýra • 4-5 vajec
Postup:Ve slané vodě uvaříme do poloměkka květák rozebraný na malinké růžičky s co nejmenšími košťálky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je a nakrajíme na plátky, jádřince odstraníme. Na hluboké pánvi rozpálíme lžíci oleje, vložíme růžičky květáku, plátky rajčat, posypeme kmínem, majoránkou, přidáme utřený česnek a vše promícháme. Necháme pod pokličkou dusit a mezitím nastrouháme sýr (my jsme dávali klasický eidam, ale může být i jiný zejména římský druh), v kastrolku si rozklepneme vejce, vlejeme asi půlku kelímku smetany a rozkvedláme se sýrem, trošku sýra si odložíme na stranu. Do pekáčku vložíme podušenou směs, tu zalijeme vejci se smetanou a sýrem, vidličkou jemně promícháme, zbývajícím sýrem posypeme povrch a zalijeme zbytkem smetany. Dáme péct do trouby a pak mňam. Příloha: brambory :-)
Vložil:

*ajjiiikkkk

Vít a Štěpán Novotní z Jirkova
Datum:28.7.2009 13:59:52
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.