| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Perníčky měkké i bez odležení

Suroviny:1 kg hladké mouky • 30 dkg moučkového cukru • 20 dkg rozehřátého medu • 10 dkg Hery • 6 celých vajec • 2 lžíce jedlé sody • koření: fenykl nebo anýz, hřebíček, skořice, nové koření – celkem 1 polévková lžíce, umleté
Postup:Těsto necháme 1 den odpočívat (v ledničce vydrží i týden), pečeme v teplejší troubě. Před pečením potřít studenou vodou, po upečení vajíčkem. Uložíme do igelitového sáčku.

Dělám z poloviční dávky.

Vložil:

*Miri+L&M&K

Únorčátka 2009
Datum:11.12.2009 10:31:35
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.