| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hemenex

Úplně správně by asi mělo být "Ham and egg´s", neboli šunka a vejce. Tedy v české fonetrické transkripci Hemendegs. A z toho přesmyčkou počeštělé Hemenex
Hemenex
Suroviny:Na 1 porci • 5 dkg šunky na tenké plátky • 2 vejce • olej • sůl • cibule • hořčice • kečup • zelenina na oblohu
Postup:Na pánvi si rozehřejeme olej. Po celé ploše rozložíme plátky šunky, a krátce ji opečeme. Otočíme opečenou stranou nahoru a rozklepneme obě vejce. Zahříváme do ztuhnutí bílku, žloutky mohou zůstat tekuté. Lehce osolíme (šunka bývá slaná), případně opepříme. Opatrně přesuneme na talíř a po okraji nazdobíme sekanou cibulkou, rájenou zeleninou, troškou hočřice, kečupu a pod. Podáváme s čerstvým pečivem.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:20.1.2010 0:57:13
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.