| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hrušková marmeláda

Osvědčená marmiška z hrušek
Suroviny:1000 g měkčích hrušek • 1000 g želírovacího cukru • 1/8 l vody • několik hřebíčků •
Postup:1. Umyté hrušky rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců

2. Nakrájíme je na plátky, slupky ponecháme

3. Plátky vaříme ve vodě tak dlouho, až se téměř rozpadnou

4. Pak směs rozmixujeme, přidáme cukr, hřebíček a vaříme cca 8 minut

5. Jakmile máme pocit, že už je hmota uvařená, kápneme jí trochu na suchý a studený talířek, pokud ihned tuhne, je už marmeláda hotová, jestliže ne, vaříme dál a zkoušku pak zopakujeme

6. Po dovaření vyjmeme koření, horkou marmeládu naplníme do sklenic a ihned dobře uzavřeme.

Vložil:

*DasaVal+Patrik07+Verunka10

Valchařovi
Datum:24.1.2010 19:13:01
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.