| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jahodová polévka mléčná

Pravá letní chuť jahod ve velmi osvěžujícím provedení.
Jahodová polévka mléčná
Suroviny:1 litr mléka • jahody - množství podle úrody 500 g - 1 kg • cca 80 - 100 g práškového cukru (podle chuti) • 1vanilkový cukr • 3 lžíce solamylu • trochu jahodového likéru (pro dospělé) • na ozdobení možno přidat čokoládové hoblinky, lupínky mandlí nebo šlehačku
Postup:Mléko smícháme s cukrem a škrobovou moučkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme a dáme chladit. Než zahoustlé mléko zchládne, očistíme a rozmačkáme (nebo jen na kousky nakrájéme - jak má kdo rád) jahody. Vmícháme je do zahuštěného mléka, ochutíme vanilkovým cukrem a likérem a důkladně vychladíme. Podáváme v miskách, které můžeme přizdobit čokoládou, mandlemi nebo trochou ušlehané šlehačky.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:29.1.2010 1:43:11
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2016 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.