| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Mazanec

Není nad velikonoční klasiku...
Mazanec
Suroviny:1 kg polohrubé mouky • 1/8 kg másla (hery apod.) • 3/8 l mléka • 200 g cukru • 3 celá vejce • 1 sušené (nebo 1,5 kostičky = 60 g živého) droždí • sáček rozinek (můžou být i dva :-) • 1/2 lžičky soli • citronová kůra z jednoho dobře umytého citronu
Postup:Do rendlíku dáme ohřát mléko a v něm rozehřejeme tuk. Mouku prosijeme do mísy, přidám sůl, cukr, citronovou kůru a všechno pěkně promícháme. Uprostřed uděláme dolík, vlijeme trochu teplého mléka a vsypeme (rozdrobíme) kvasnice. Necháme kvasnice vzejít, pak přilijeme zbytek mléka s tukem, vsypeme rozinky, vejce a zase všechno promícháme. Necháme nejlépe v neprodyšně uzavřené plastové míse kynout asi 3 hodiny - během kynutí 2 - 3x promícháme (odborníci tomu říkají "přetužíme").

Z tohoto množství těsta jsou dva mazance na celý plech. Po vytvarování je přikryjeme utěrkou a necháme ještě hodinu kynout. Pečeme na 170 °C asi 50 minut, po upečení pocukrujeme.

Po půl hodině pečení potřeme vejcem a posypeme plátky mandlí.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:15.4.2010 18:01:00
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.