| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bramboráky

jinak taky vošouchy, kramfleky, cmunda a bůh ví jak ještě...
Bramboráky
Suroviny:1 kg brambor • 1/4 l mléka • 300 g hladké mouky • 4 (a více) stroužků česneku • 1 vejce • sůl • 2 lžičky majoránky • olej na smažení
Postup:Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme do sklenky a necháme ustát. Nastrouhané brambory přelijeme horkým mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, vejce, česnek, majoránku a zamícháme. Směs osolíme. Ze slité vody z brambor, kterou jsme nechali ustát, vylijeme tekutinu a zpět do těsta vrátíme škrob (vrstva dole). Jestliže je těsto příliš řídké - přidáme mouku, pokud je husté - přidáme trochu mléka. Na pánvičce rozehřejeme olej, potom na něj sběračkou nalijeme a rozetřeme těsto do tenka. Bramboráky z obou stran osmažíme dozlatova.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:20.4.2010 23:13:26
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.