| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Žemlovka s tvarohem a jablky

Česká klasika v luxusnějším provedení :-)
Žemlovka s tvarohem a jablky
Suroviny:1 veka, • cca 3/4 l mléka • 400 g tvarohu • vanilkový cukr • 1 vanilkový pudink • 300ml mléka na pudink • sáček rozinek • 5 středních jablek • hrst hrubě sekaných ořechů • 2 vejce • cukr • skořice • máslo
Postup:Nejprve uvaříme pudink a necháme ho chládnout. V misce ušleháme mléko se žloudky, přidáme vanilkový cukr a máme připravnu směs, ve které se namáčí veka. Tvaroh smícháme s cukrem (podle chuti) a rozinkami a vmícháme pudink. Do silně vymazaného pekáčku se dá na dno první vrstva namočené veky, na ni dáme tvaroh s rozinkami, na ten hrubě strouhaná jablka, posypaná skořicí a sekanými ořechy. Další vrstvu namočené veky, na to zase tvaroh a vrstvu jablek s ořechy a skořicí a přikryjeme vrstvou namočené veky. Opakujeme, dokud nezaplníme mísu nebo nevyčerpáme suroviny. Na poslední vrstvu veky dáme plátky másla. Tvaroh díky pudinku perfektně drží tvar.

Zapékací misku dáme péci na 180°C na cca 40 minut. Po 35 minutách ušleháme z bílků tuhý sníh, který osladíme cca 2 lžícemi práškového cukru. Sníh navrstvíme na žemlovku a krátce zapečeme, aby se ožehly vršky sněhu.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:28.7.2010 11:09:10
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.