| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Verunčina svíčkajda

Suroviny:0,5 kg zadního hovězího, • 50 g slaniny, • 3(4) mrkve, • 1/4celeru, • 3(4) petržel, • cibule, • smetana, • bobkový list, • nové koření, • celý pepř, • špetka tymiánu, • sůl, • máslo ( nebo půl na půl máslo a olej ), • citron, • cukr.
Postup:Maso prošpikuješ slaninou a necháš chvíli odležet,osolíš a necháš zprudka opéct na rozehřátém omastku.

Vyndáš maso a orestuješ veškerou zeleninu.vložíš koření a maso, podleješ vodou a dáš péct do trouby.bud přikreješ pokličkou nebo jako já alobalem, (nemám hrnec na pečení do trouby, takže to dělám v klasickým pekáči).Během pečení podléváš a dusíš do měkka.

Když je maso hotový tak si rozmícháš vodu s moukou a zahustíš si tu zeleninu(maso se předtím vyndá).Necháš chvilku zapéct a pak tu omajdu bud propasíruješ nebo rozmixuješ(to je lepší), zjemníš smetanou a dochutíš citronem a trošku cukrem.

Vložil:

*MishuI

Pátá cenová
Datum:8.12.2010 12:39:06
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.