| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Ořešáci

Ořechy v karamelu.
Ořešáci
Suroviny:300 g cukr krupice • 3 lžíce vody • 1 lžíce medu • 500 g ořechů (směs lískových, vlašských, kešu, pistácií a mandlí) • 2 lžičky skořice • 50 g nastrouhané čokolády (není nutné) • olej na potření plechu • pokud chceme, můžeme přidat velkou špetku hrubé soli.
Postup:Cukr nasypeme na pánev, přilijeme vodu a med a za stálého míchání necháme rozpustit. Pak přidáme ořechy a necháme chvíli na plotně. Odstavíme a počkáme, až sirup zhoustne. Pánev vrátíme na plotnu a necháme sirup zkaramelizovat - ztmavnout. Pak přidáme skořici a čokoládu a ještě chvíli mícháme. Směs vylijeme na plech vymazaný olejem, a necháme ztuhnout. Rozkrájíme nebo rozlámeme na kousky.

Pozor: je důležité směs neustále míchat!

K výrobě tohoto cukroví děti opravdu raději neberte, spáleniny od karamelu jsou hodně ošklivé...

Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:15.12.2010 14:32:10
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.