| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Sibiřské pelmeně

Suroviny:Těsto: asi třičtvrtě kg hl. mouky, vajíčko, voda, sůl. • Nápln: 1/2 kg mletého masa, sůl, pepř, cibule na kostičky.
Postup:Těsto: mouku, vejce, vodu a sůl smícháme dohromady a vypracujeme vláčné těsto.

Náplň: Maso, sůl, pepř a cibuli smícháme dohromady.

Bez formy: vezmeme kousek těsta a na pomoučněném vále vyválíme placku. Poté si jemně větší štamprlí naznačíme kolečka. Do nich do středu dáváme po kopečku masové náplně. Vyválíme druhou placku, kterou dáme na předchozí s mas.náplní a pomocí větší štamprlky vykrajujeme bochánky.

Ty dáváme na pomoučněné hl.moukou tácky, které dáme do sáčku a zamrazíme. Poté můžeme kdykoliv vytáhnout a nerozmražené dávat do vařící osolené vody s pár kuličkami Nového koření, nebo po udělání dáváme do vařící osolené vody s Novým kořením hned.

Na talíři na hotové pelměně dáváme ještě kečup.

Ihned udělané pelmeně, jakmile voda vaří, vaříme asi osm minut. Zamrazené pelmeně, jak začnou vařit, vaříme asi patnáct minut.

Dobrou chuť.

Kdo má pelmenici -formu na pelmeně- ví, že postup výroby je jednodušší.
Vložil:

*hujerka,Fanda,Teri,Tomi,Miška

ŘÍJŇÁTKA 2008 :-)
Datum:13.1.2011 19:19:51
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.