| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Voňavé crème brûlée

Postup:Voňavé crème brˆulée

Příprava: 10 minut

Pečení: 5 minut

Na 4 porce

3 žloutky

1 lžíce světlého přírodního cukru

250 ml smetany ke šlehání

několik kapek vody z pomerančových květů (k dostání v Marks & Spencer, 60 ml za 89 K č)

8 lžic hnědého přírodního cukru

Troubu předehřejte na 180 °C. Žloutky prošlehejte s lžící světlého přírodního cukru. Smetanu přiveďte téměř k varu a pak ji přimíchejte ke žloutkům. Dejte na mírný oheň a míchejte, až hmota zhoustne (nesmí vřít). Přidejte pár kapek pomerančové vody a směs nalijte do čtyř keramických lžiček (nebo misek) o objemu 60 ml. Vložte do trouby asi na 5 minut, až hmota trochu zpevní. Vyjměte, nechte zchladnout a pak dejte nejlépe přes noc vychladit do ledničky. Na pánvi rozpusťte za občasného promíchání přírodní cukr, až začne karamelizovat. Pomocí lžíce karamel nalijte na každou porci krému. Nechte ho minutu až dvě ztuhnout a poté podávejte.
Vložil:

*Rotem

rodina Romano
Datum:7.3.2011 19:05:44
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.