| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bramborové knedlíky plněné

Bramborové knedlíky plněné
Suroviny:800 g brambor • 160 g hrubé mouky • 60 g krupice • 1 vejce • sůl • 200-300 g vařeného uzeného masa • 80 g sádla nebo oleje • 2 cibule • Zelí: 600 g zelí • 1 cibule • olej • 1 jablko • cukr, ocet, sůl na dochucení
Postup:Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před

přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce rozpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme je na 12-16 dílků, ty roztlačíme v placičky, poklademe uzeným masem nakrájeným na kostičky a uděláme knedlíky. Hned je zavaříme do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut, při tom je jednou obrátíme. Na talířích je omastíme cibulí osmaženou na tuku a

doplníme čeveným nebo bílým zelím, příp. špenátem. řipravené těsto nenecháváme stát, protože by řídlo.

Zelí: drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme zelí nakrájené na tenké nudličky, trochu vody a dusíme. Do téměř měkkého zelí vmícháme hrubě nastrouhané jablko, cukr, ocet, sůl a dohotovíme.

Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:14.8.2008 18:38:39
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.