| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Peříčkový řez

Lehounký dezert na piškotu z "Prostřeno"
Peříčkový řez
Suroviny:PIŠKOT: • polohrubá mouka 70 g • prášek do pečiva 1 ks • vejce 4ks • cukr moučka 70 g • vanilkový cukr 1 ks

KRÉM: • smetana na šlehání 1 ks • zakysaná smetana 200 g • cukr moučka 3 lžíce • vaječný koňak 40 ml • čokoláda na vaření na posypání 60 g
Postup:Na piškot vyšleháme žloutky s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme. Vyšleháme tuhý sníh z bílků a vše opatrně smícháme. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C v předehřáté troubě asi deset minut. Vychladlé podélně rozkrojíme na tři stejné pruhy.

Na krém ušleháme šlehačku, zakysanou smetanu smícháme se třemi lžícemi cukru moučka, vaječným koňakem a spojíme se šlehačkou. Jeden pruh piškotu potřeme třetinou krému, přiložíme druhý pruh, opět naneseme krém a na něj dáme třetí pruh. Lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.

Dezert posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme sezonním ovocem. Dáme do lednice vychladit asi na tři hodiny.
Vložil:

*Náčenka & Šimi 11 & Tobi 16

Říjňátka 2011
Datum:14.9.2011 16:32:25
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.