| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Dýňová polévka vídeňská

Výborná podzimní polévka, zejména když ji podáváte posypanou strouhaným sýrem nebo s krutonky z pečiva.
Dýňová polévka vídeňská
Suroviny:600 g dýně Hokaido • 1 velké jablko • 1 cibule • 1 brambora • 1 stroužek česneku • 30 g másla • 1 lžička mletého zázvoru • sůl • 1 l drůbežího vývaru (možno z kostky) • zelená petrželka • 4 lžíce smetany - sladké nebo zakysané • kostičky osmaženého chleba či housky
Postup:Dýni a jablko umyjeme a pokrájíme na kostky. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a zázvor a ještě asi minutu smažíme. Na tento základ nasypeme dýni a jablka, osolíme a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí dýně (asi 40 minut), po cca 10 až 15 minutách přidáme na kostičky nakrájenou bramboru.

Necháme částečně zchládnout a rozmixujeme ponorným mixérem. Na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané nebo sladké smetany (není nutné) a posypeme bylinkami. Můžeme podávat s krutonky z chleba nebo housky.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:14.10.2011 21:43:52
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.