| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Perníčky

Po upečení je dobré dát do kameninové mísy, ale poslouží i mísa vystlaná alobalem a dát do chladu. K tomu přidávám čtvrtky jablíček, aby perníčky natáhly vlhkost - pozor, jablka kontrolovat a případně vyměnit, aby nezačla plesnivět!
Suroviny:650 g hladké mouky • 250 g moučkového cukru • 100 g medu • 50 g másla • 30 g sádla • 3 rovné kávové lžičky sody • 4 celá vejce • 3/4 sáčku perníkového koření
Postup:Já dělám těsto v domácí pekárně, je dost tuhé a takto to mám bez práce:-) Ale jinak asi takto:

Těsto připravit na vále - mouka, cukr, důlek - do toho vše ostatní, tuk nakrájet na menší kousky, prohníst. Je to opravdu tužší těsto. Dát minimálně na jeden den až jeden týden do igeliťáku do lednice. Vyválet 4 mm plát - vyskočí tak na 1 cm při pečení. Vykrajovat formičkami nebo nožem. Před upečením potřít žloutkem s vodou. Peče se podle barvy asi 10 min na 200 st. - dle trouby.

Poleva: 1 bílek, 150 g moučkového cukru, citron. šťáva - vyšlehat do pěny.
Vložil:

*Sluníčko(2 kluci + ?)

Leden 2012
Datum:25.10.2011 12:48:26
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.