| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jáhelník

Suroviny:250 g jáhel • 2 vejce • 2 lžíce medu • a pak dle chuti rozinky, sušené meruňky, švestky... slunečnicová či dýňová semínka, plátky mandlí...jak kdo chce a jak má kdo rád, • zakysaná smetana • skořice.

Postup:Jáhly 2x spařit se špetkou soli vaříme cca 10-15 min (vody by mělo být cca 2-3dcl, hlídat aby se to nepřipálilo). Pak je necháme několik minut odstát a vychladnout. Do jáhel pak přidáme oba dva žloutky a promícháme spolu s medem, čímž se nám vytvoří "těsto", do kterého vmícháme připravenou směs ovoce, semínek, oříšků...(dávám tak 1:1 ke 250g jáhel 250g sušeného ovoce a semínek) Z bílků vyšleháme tuhou pěnu, a i tu jemně zapracujeme do těsta. Dáme do zapékací mísy vymazané troškou oleje. Jahelník pečeme v rozehřáté troubě zhruba na 200° C po dobu 30 - 40 minut, a jakmile je hotový (tedy v okamžiku, kdy již získal zlatavou barvu vyklopíme jej z formy a dozdobíme buď zakysanou smetanou a posypeme skořicí. Hotovo.
Vložil:

*Mikulka+3 ratolesti

Jituška a Vlastíček
Datum:12.11.2011 20:56:15
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.