| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Špenátový salát

Netradiční použití tradiční suroviny.
Špenátový salát
Suroviny:400 g listového špenátu • 10 ředkviček • 220 g sterilovaná kukuřice

na zálivku: • 5 lžic bílého jogurt • 4 lžíce majonézy • 1 lžička dijonské hořčice • 1 lžíce octa • 1 lžička cukru • špetka soli • velká špetka sušené bazalky • velká špetka čubrice • trochu nálevu z kukuřice, případně vody
Postup:Špenát opereme a osušíme. Odkrojíme zbytky stopek a listy překrojéme na měnší kousky. Nasypeme do mísy, Ředkvičky omyjeme, očistíme od kořínků a listů a nakrájíme na co nejtenčí plátky. Přidáme ke špenátovým listům. Přisypeme okapanou sterilovanou kukřici a dobře promícháme.

Těsně před podáváním přelijeme zálivkou.

Na zálivku smícháme jogurt, majonézu a dijonskou hořčici a pořádně promícháme. Ochutíme cukrem, solí a octem (množství je uvedeno přibližně, je potřeba opatrně přidávat a ochutnávat, aby vám výsledná chuť vyhovovala). Okořeníme bylinkami a opět dobře promícháme. Výsledná zálivka je spíše krémová, takže ji naředíme na potřebnou hustotu nálevem z kukuřice nebo vodou. Pozor, nálev některých značek je dost slaný, takže zálivku solíme raději až po naředění podle výsledné slanosti.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:6.5.2014 9:10:42
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2016 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.