| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Houbové pirohy

Výborný způsob využití hub.
Houbové pirohy
Suroviny:450 g listového (nebo octového) těsta • 3 vejce 3 ks • 250 g hub • 1 cibule • 1 lžíce másla • 50 g šunky • sůl • mletý pepř • strouhaný muškátový oříšek • 50 ml smetany • sekaná petrželka
Postup:Očistíme houby a nakrájíme je na plátky. Cibuli nadrobno nakrájíme a na rozehřátém másle osmahneme dozlatova. Přidáme rozkrájenou šunku a houby, osolíme, opepříme a vydusíme tekutinu. Dvě vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Přimícháme petrželku, směsí přelijeme houby a mícháme, až se vejce srazí.

Troubu dáme předehřát na 200 °C. Těsto rozválím a v hrnku rozšleháme zbylé vejce.

Náplň necháme vychladnout a pak ji rozdělíme na čtverce lístkového těsta. Přehneme na polovinu do trjúhelníku a okraje dobře přitiskneme. Můžeme použít i speciální kulatý tvarovač na pirohy, který těsto uzavře přitisknutím zubatých okrajů na sebe .

Pirohy položíme na plech. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme 20-25 min.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:21.9.2014 15:49:00
Názory k receptu (1 názorů)
To vypadá naprosto úžasně. vladtes 30.9.2014 15:6

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.