| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Velikonoční mramorovaná bábovka

Jednoduchý a rychlý recept na tradiční - dvoubarevnou - bábovku. Když nemáte zrovna nic napečeno - tohle je osvědčený recept!
Suroviny:• 100 ml vody • • 150 ml oleje • • 250 g hladké mouky Babiččina volba dortová • • 1 ks vanilkový cukr • • 4 vejce • • 250 g cukr krupice • • máslo na vymazání formy • • krupička na vysypání formy • • kakao, čokoláda •
Postup:POSTUP:

1. Cukr krupici, žloutky a vanilkový cukr vyšlehejte do husté pěny.

2. Přidejte olej, vodu a mouku a vše promíchejte.

3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který nakonec opatrně vmíchejte do těsta. Odložte si 1/3 těsta stranou.

4. Formu bábovky vymažte máslem a vysypejte krupičkou Babiččina volba.

5. Nalijte těsto do bábovkové formy a do zbylého těsta vmíchejte kakao a čokoládu.

6. Vložte formu do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 3/4 hodiny. Zda je bábovka hotová, poznáte po zapíchnutí špejle. Je-li po vyjmutí suchá, je bábovka hotová.

Vložil:

Adeluš

Datum:27.2.2017 14:55:03
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.