| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Smetanovo-koprová

Doba přípravy: 35 minut

Smetanovo-koprová
Suroviny:300 g směsi čerstvých hub • 1 kostku bujónu • 2 kelímky zakysané smetany • 3 lžíce hladké mouky • 4 lžíce másla • 4 nové brambory • 3 vejce • 3 lžíce kopru • 1 lžičku octa • sůl, pepř • kmín

Postup:Houby očistěte, nakrájejte (menší houby nechte vcelku), v cedníku je propláchněte proudem studené vody. Vložte je do hrnce, osolte, okmínujte, opepřete a orestujte na 2 lžících másla.

Brambory očistěte, nakrájejte na kostičky a přidejte k houbám. Zalijte 1,5 litrem vody s rozpuštěným bujónem a za občasného míchání vařte na mírném ohni doměkka. Vejce uvařte natvrdo.

Když jsou brambory téměř měkké, rozkvedlejte ve smetaně mouku, vlijte ji do polévky a vařte ještě 10 minut.Omáčku zjemněte kouskem másla, ochuťte octem a čerstvým nasekaným koprem. Polévku rozdělte na talíře a povrch ozdobte uvařenými žloutky. Ozdobte snítkami kopru a podávejte.

Vložil:

*Rotem

rodina Romano
Datum:17.9.2008 18:11:20
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.