| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

JABLKOVÉ LÍVANEČKY

Suroviny:Lívanečky:

3-4 jablka 1 bal směsi Lívanečky suroviny podle návodu na obalu směsi Lívanečky olej na smažení

Na ozdobení:

1 bal Skořicového cukru 1 kelímek zakysané smetany 1 bal
Postup:Vanilínového cukru Jablka omyjeme, osušíme, popřípadě oloupeme, vypíchneme jádřinec a nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka. Těsto na lívanečky připravíme podle návodu na obalu směsi. Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme olej. Do rozpáleného oleje (při střední teplotě plotýnky) poskládáme kolečka jablek – ale ne příliš blízko k sobě! Pak pomocí lžíce lijeme na každé kolečko jablka těsto a krouživými pohyby pánve (nebo pomocí lžíce) těsto kolem jablka rozlijeme. Lívanečky smažíme z obou stran dozlatova. Lívanečky servírujeme ještě teplé, posypané skořicovým cukrem a ozdobené zakysanou smetanou rozmíchanou s vanilínovým cukrem. TIP: Jablka můžeme obměnit za hrušky.
Vložil:

*Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14

Novákovic rodinka
Datum:22.9.2008 20:28:29
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.