| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Houbové rizoto

Výborný a rychlý oběd. Vaření zabere asi půl hodiny a o zbytky se večer poperete :-)
Houbové rizoto
Suroviny:Na 4 porce: 1,5 hrnku rýže • 2 lžíce oleje • 3 hrnky vody • 1/2 cibule • 150 - 200 g míchané zeleniny "mrkev, krášek, kukuřice" • houby (asi 2 - 3 hrsti čerstvých, na plátky nakrájených) • 1 - 2 lžíce kečupu • 2 stroužky česneku • koření - my dáváme červenou papriku, dobromysl a majoránku, ale je možné dát podle vaší chuti i jiné • 200 g tvrdého sýra (eidam 30% nebo jiný, dle chuti - můžete zkusit třeba uzený!)
Postup:Do kastrólu dáme olej a na něm osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme houby a podusíme doměkka. Mícháme a vysmahneme přitom tekutinu. Nasypeme rýži, kterou jsme propláchli na cedníku horkou vodou a nechali okapat. Rýži na omastku osmahneme (zamícháme) a zalijeme odměřenou a osolenou vodou. Přisypeme zeleninu, drcený česnek, koření a kečup. Přikrýjeme pokličkou, stáhneme oheň na minimum (na elaktřině na 2. max. 3. stupeň) a necháme dusit cca 15 minut. Po cca 10 minutách opatrně protřepeme, ale raději nemícháme, aby z rýže nebyla kaše. Po 15 minutách vypneme a necháme cca 5 - 10 minut ještě dojít.

Na talíř uděláme kopečky a pilně je posypeme strouhaným sýrem.

Poznámka: Pokud máme houby podušené zamražené, osmahneme nejprve na omastku jen rýži a pak houby přisypeme až spolu se zeleninou.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:10.8.2008 18:53:24
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.