| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kineziologie

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 487  [Dalších 457 >>]
Pam-pela 97353
23.8.2019 22:10:34
Tak nějak jsem se tomu vyhýbala - tedy té regresi, říkala jsem si, že co člověk má vědět, ví a navíc kdysi byla kamarádka, kdy se opravdu dostala do nějakého prožitku, kdy se cítila jako muž...bylo to ale celé dost děsivé. Fakt mě to vůbec nelákalo, navíc jsem měla pocit, že bych neměla kontrolu nad tím, co se se mnou děje a tak.

Pak mi moje doktorka doporučila jednoho terapeuta u nás, má to tedy psané jako regresi, ale celé to bylo jiné, než jsem si představovala. Vyloženě jsem to prožívala a věděla jsem, že to jdou moje "představy"...nikam jsem se jakoby v prožitku nepřesouvala, nebyla jsem nikým "jiným", věděla jsem, že to je jakoby příběh a byla jsem pořád sama sebou...:-).
Byla to jakoby taková hra na...

V tom příběhu se symbolicky odehrálo to, co jsem v reálu (v té přítomnosti, co jsem doopravdy žila) vlastně neviděla...prostě moje mysl mi to jakoby v symbolech přehrála v takové pohádce. To jsem teda pak zjistila až za čas, že mi vlastně přehrála realitu v jiné době.
Jakobych se stala mladým "princem" bydlícím na hradě/zámku, vnímala jsem, jak moc mě moji rodiče mají rádi, podporují mě, nechávají mě učit, studovat to, co mě naplňuje a baví, jak mě mají rádi i jiní lidi kolem a já je, jak moc v bezpečí se cítím, jak všechno běží běžným normálním životem. Až na dvůr vtrhla ozbrojená tlupa na koních, rozmetali všechno kolem, ty lidi, co jsem měla ráda, pobili...a já ležela na zemi a vnímala si, že ta tlupa si takhle "hraje", s životy lidí, se svou mocí, těší se z bezmoci druhých...a vnímala jsem konkrétně jednoho mladého muže, jak moc se tím ničením baví.
Všechno bylo zničeno, zůstal jen holý zámek bez lidí, kteří leželi kolem...
Během chvíle vlastně nastal naprostý převrat všeho, naprostá destrukce, konec...
No, ještě to pak pokračovalo.

Věděla jsem, že je to výplod mojí mysli - tedy vymyšlené, byla jsem jakoby nad tím, vnímala jsem samozřejmě, že je to jakoby můj příběh, který mi mysl nabízí...¨
Možná proto, že jsem nechtěla vidět to, co se v mém životě děje a chystá doopravdy.

Ale jestli mi to pomohlo, nevím. Možná ten konec...kdy jsem se mohla jakoby rozhodnout, zda skončím jako zlomený starý člověk sám...anebo začnu znova žít i přes to, jaký otřes jsem zažil (byla jsem jakoby muž :-)).

Znovu bych myslím nešla. Znám jiné způsoby, jak se dostat k tomu, co potřebuju vědět, ale jako zkušenost asi dobrý...hledala jsem vlastně východisko ze situace, a tohle byl jeden z krůčků. Asi jsem tehdy "vědět" neměla, všechno má svůj čas...
Do situace, kdy bych se opravdu jakoby v tom příběhu ztratila a přestala vnímat sebe sama "v teď" bych asi nešla.

Shodou okolností jsem před chvílí četla článek, jak M. Davidovi pomohla Marta Foučková právě regresí :-), to jméno paní je dost známé.

holkamodroočka 156337
23.8.2019 21:29:05
Ano, regresní 😀
Pam-pela 97353
23.8.2019 21:13:20
....reflexní? Nemělo být regresní?
holkamodroočka 156337
23.8.2019 15:24:08
Máte někdo prosím osvědčený kontakt na někoho, kdo dělá Hlubinné reflexní terapie? Praha nebo Ostrava. Děkuji~x~
Evelyn1968,2děti 6269
15.5.2019 21:48:43
Dost mi pomohla, i dětem, poslala nás tam pediatrička, kdysi. Chodili jsme jeden čas každý týden, bylo to psychicky náročný, ale úspěšný ~;)
Dokonce mi jednou vyléčila i bolestí zad, což jsem nečekala, že může být ze zátěže z minulosti, od tý doby (12 let) mě záda nebolela. Nejdřív mi bylo pokaždý tak týden hůř, pak ze mě najednou všechno spadlo, je to super. Bohužel paní už to nedělá, musím si najít někoho jiného, zase jednou vyladit psychiku~;).
Rorýs 155879
15.5.2019 13:28:01
Máme zkušenost z Čech, kombinace s rehabilitací, zabralo to okamžitě ale syn byl z toho tak rozhozený, že i kdyby měl stejný problém znovu, myslím, že už ho tam nikdy nedostanu. Celou cestu autem jsem jen poslouchala "čarodějnice, přiletí za námi na koštěti" v noci se bál.
Salamajka 156972
15.5.2019 11:38:52
Byla někde za Prostějovem. A nikdy více. Spíš než samozvaná spasitelka s pár certifikáty nám pomohla opravdová odbornice s vysokou školou. V podstatě to bylo něco jako psychomotorické cvičení a nelituji.Myslim, že mám ještě někde e-mail.V případě zájmu pohledám.
libik 142094
15.5.2019 10:43:53
Mumie a co tě trápí?

Já bych k tomu byla skeptická, je to nástroj pro manipulaci se sebevnímáním, což samozřejmě u nějakých věcí může udělat hodně, ale za ty prachy? Na jak dlouho?~d~
KoproFka 76193
15.5.2019 10:25:39
…jo a: tehdy byla paní z Prahy, pak se přestěhovala za Prahu... Daniela Tlapáková
KoproFka 76193
15.5.2019 10:21:40
Byla jsem několikrát jak se sebou, tak se synem... pomohlo to mně, ale zajímavé je, že i synovi - toho jsem tam měla s sebou, ale protože byl malý (5 let), napojovala se na něj prostřednictvím mne.
U syna jsem řešila silné a časté migrény - vždycky po návštěvě měl na cca měsíc pokoj, jinak migrény cca 2x do týdne se zvracením~n~...
Opravdu nechápu, jak to dokázala, protože dodatečně se, za cca rok a půl, zjistilo, že migrény v jeho případě s největší pravděpodobností spustila skrytá VVV ledviny a následný vysoký tlak (o čemž se bhžl. nevědělo a přišlo se na to docela pozdě)…
Paralelně jsme je samozřejmě řešily i přes lékaře - neurolog to také nedokázal vysvětlit...
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 487  [Dalších 457 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.