| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Endometrióza

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 132  [Dalších 112 >>]
x
  • 
5.8.2015 11:51:30
Píšeš, že reaguješ na antibiotika, že se to po nich zlepší. To vypadá spíš na nějakou infekci. Chtělo by to pořádnou diagnostiku. Doporučuji (ale platí se tam):
http://www.medindex.cz/detail-lekare/mudr-radek-klubal-12
Je to imunolog, dobrý diagnostik, který ti udělá celou řadu testů dle příznaků.
Paavvllaa
  • 
5.8.2015 9:18:34
Ahoj. Moc ráda bych se chtěla poradit. Doktor u mě zvažuje endometriozu, já mám z operace hrůzu a moc nerada bych na operaci šla zbytečně. Jeden gynekolog mi totiž řekl, že ty moje problémy nevypadají na gynekologické,nikde žádnou cystu neviděl, ale že to mám prý od páteře. Tak pokud jste měli nebo máte podobné problémy, prosím písněte mi. Bolestmi trpím asi 7 let. Nejhorší to bývá při vyprazdňování při menstruaci. Trápívají mě ale i bolesti mimo cyklus, když potřebuji na malou, ale už jsem si zvykla, ty nejsou tak hrozný. Taky mám dva roky skoro co 3 měsíce antibiotika. Po antibiotikách, se i to břicho uklidní, vydrží to měsíc, pak se bolest postupně v břiše zhoršuje – hlavně na levé straně a ten třetí měsíc už mám bolesti větší a dostanu většinou do toho vždy angínu, mívám i průjmy a atb to zase vše zklidní na čas. To může taky dělat u endometriozy?
Teď ty dva předešlé měsíce byly při menzes katastrofa. Nejhorší je to v noci, měla jsem přes hodinu příšerné bolesti, protože jsem nemohla na malou. Tlačilo se mi tam vše – menzes, stolice – no prostě šílený, už jsem po hodině chtěla naprosto vyčerpaná volat sanitu, ale nakonec se to dalo, pak to přes den s prášky nějak dám, ale i tak jsou boleti velký. Tento měsíc to při menzes bylo lepší, tak jsem rozhodnutí objednat se na laparo odložila, ale nevím.
Kolísá bolestivost u endometriozy?
V tom levém boku mě sem tam zabolí, tlak a jiné stále.
Taky mám většinou jednou denně neskutečný křeče ve střevech.
Moc děkuji za radu.
Martina
  • 
23.2.2015 9:47:56
Zdravím Vás, ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti s endometriózou.. Již rok mě trápí bolesti podbřišku, nejsou pravidelné, ale občas je cítím docela hodně..např. někdy jen při obyčejném sednutí mě hodně píchne v oblasti podbřišku, jindy bolesti cítím, i když nemám měsíčky, anebo více jak týden 14 dní před měsíčky. Také pro mě začalo být nepříjemné chodit „na velkou“, když mám měsíčky – není to vždy, ale projevuje se to tím, že když se snažím zatlačit – hodně mě píchne opět v podbřišku.. občas se mi to stane i mimo cyklus. Také se mi stává (opět ne pravidelně), že cítím tlak a bolest v podbřišku při sexu, občas velké píchnutí. Bolesti jsou nepravidelné, někdy menší, jindy větší. Byla jsem na gynekologii s tímto problémem a mám 4 měsíce brát Orissu pupalkový olej – nyní již dobírám poslední.. Doktorka mi právě řekla, že by to mohla být endometrióza, že mám (až to doberu) svůj stav sledovat a popř. mě pošle na laparoskopii. Co se týče teď doby, kdy beru ten pupalkový olej, tak mi přijde, že menstruační bolesti jsou minimální (předtím mě občas úplně vyřadily z normálního fungování), nicméně pořád se mi stává trochu to s tím vyprazďnováním, i při sexu sem tam bolest a občas ji i tak běžně pociťuji.. Chtěla jsem se zeptat Vás, které tato nemoc trápí a máte ji diagnostikovanou, jestli máte stejné příznaky.. Moje maminka je z toho, jak se říká „na mrtvici“ a chce, abych tak či tak na tu laparoskopii šla.. Ještě bych asi měla říct, že antikoncepci neberu (asi 3 roky) a že měsíčky nemám zrovna moc pravidelné, kolikrát i po 37 dnech a trvají někdy i déle jak týden. Měsíčky jsou někdy takové, že začnou a pak se na den dva zastaví úplně a pak zase začnou.. Už se mi i stalo, že jsem krvácela po sexu a poté zase nic.. To je asi vše.. Děkuju předem za Vaše odpovědi.. Přeju pěkný den
Lucie
  • 
14.2.2015 15:34:30
Dobrý den. Já měla šílené bolesti. Opakovaly se mi často záněty vaječníků + stále dokola cysty, které se vždy vstřebaly, ale časem se zase utvořily. Už jsem z toho byla vyčerpaná. Hlavně z neustálých bolestí. Ze začátku jsem měla "jen" bolestivou menstruaci, že jsem třeba dva dny nemohla skoro chodit a sotva jsem došla na záchod. Dál se bolesti stupňovaly a přetrvávaly.Na gynekologii jsem byla snad každý týden, bohužel mé bolesti doktorka připsala k zánětům a cystám. Cca po dvou letech v bolestech jsem se dostala do nemocnice na ambulanci, kde se mě ujal primář a putovala jsem na sál. Samozřejmě přišli na ložiska endometriozy v celé břišní dutině, jak na ženských orgánech tak i na střevech. Po operaci jsem se cítila lépe, ale bohužel po dvou měsících zase ty stejné bolesti a po pěti měsících další operace.. Někdo má štěstí a endo se nevrátí nebo při nemoci nemá žádné bolesti. Já na tom jsem jinak a trpím hroznými bolestmi stále.
Na bolest mi byl psán Novalgin, který mi pomohl, ale kdo by se chtěl denně cpát chemií. Tak jsem zkoušela různé alternativy, homeopatii (za tu jsem nechala dost velké peníze a účinky žádné), různé cvičení, ale i bylinky, u kterých účinek byl větší, ale pro mě jen krátkodobí. Pomohl mi čajík z řepíku (ale jen na pár týdnů).
Mimochodem je mi 23 let a s endo zápasím už přes tři roky. Vyléčení nebo alespon úleva od bolesti v nedohlednu.
Snad jsem Vám svým příspěvkem pomohla. A být na Vašem místě, gynekologa dokopu k tomu, aby mě poslal na laparo!! Přeji hodně štěstí při řešení bolestí a hlavně at jste zdravá! :)
iva0606
  • 
31.1.2015 17:38:40
Ahoj chela bych se zeptat a nasledne poradit mam podezreni na endometriozu na laparce jsem zatim odeslana nabyla byla mi nasazena Ha Nuvaring.Muj dotaz je jetli mate bolesti i mimo menstruaci já je mám teměř neustále navic problem se tolicí zacpu s rídkou až prujem ale jen jednou denně ráno spíš teda řídkou bolesti v podbrišku pred i po ní.Menstruaci to je neco šíleného než přijde hruza stavy pak bolesti jak blázen který ale neodezní po ní furt zustávaj.Muj gynekolog zatím nic neřeší já si připadám jak blázen protože tam neustále běhám tak mi dal jen tu Ha kterou bych chtěla brát v kuse tak tam zas poběžím.Tyhle problémy mi začaly s cystou na vaječníku která zmizela a nastalo tohle peklo.Měla jset nebo máte takové příznaky?Diky moc
Katka
  • 
27.10.2014 16:32:52
Ahoj, mi gynekolog videl loziska primo i na ultrazvuku. Nejdou videt vsechny, ale ty vetsi ano. Mam ale hlubokou endometriozu. Neni pravidlem, ze by sla vsechna loziska endometriozy rozpoznat na UTZ. Drzim pesti, at vse dopadne dobre.
Denča :(( 142840
7.6.2014 12:49:14
Ahojte je mi 16 a teprve před půl rokem jsem dostala svoje první menses. Všechny co endometriozu měly vypráví o nesnesitelných bolestech. Já ale nějak menses nepociťuju, jen občas a není to nic co bych nemohla vydržet, je možný že to teprve začnu pociťovat. Ale vychází ze mě kusy staré krve. Při prvních 3 menses to byly jen jakýsi hleny starý( tmavý až černý) krve. Teť je to tak napůl stará i čerstvá :( Myslíte že se to teprve rozjede, přece jenom je to jen půl roku a než se menstruace srovná, tak to nějaký čas trvá. A taky to dlouho trvalo, něž jsem to dostala. Co myslíte, poradí mi někdo? :(
Verčulinka1 106762
29.5.2013 20:47:32
Dobrý den děvčata, mám na Vás prosbu. Mám poslední dobou návaly horka. Je možné, že mi to způsobuje endometrioza? Poslední dobou mi zesílily i bolesti v podbřišku. V červnu mě čeká ultrazvuk a pak indikace na operaci. Byla bych, už ráda kdyby se to vyřešilo, ty bolesti jsou dost otravný a omezující. Díky za odpověď. :-)
ViktorieC 81764
22.5.2013 19:33:23
Bohužel endometrióza se může vracet a to i několikrát. Zkus se podívat na www.facebook.com/endometrioza, kde ti poradí víc a pomůžou i najít kvalitního lékaře, který ví, že endometrióza je fakt problém a ne jen něčí "výmysl".
Liškodlak 36760
22.5.2013 15:38:22
Asi po 5 letech. Ach jo.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 132  [Dalších 112 >>]

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.