| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pyelonefritida – hnisavý zánět ledvin

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 276  [Dalších 256 >>]
Pafča 81147
12.4.2013 21:11:27
já ho mám teď...
v neděli mě chytly záda v bederní oblasti, nemohla jsem se ani narovnat,chodila jak stará bába :o)...každopádně ani ibalgin mi tu bolest nepomohl zmírnit..v pondělí jsem šla do práce,ale to už mě tam začalo bolet i v podbřišku,což mi bylo divné..do večera to bylo horší,záda nepřestávaly..
v úterý ráno jsem vzala moč a vyrazila k dr...a začínající zánět horních cest močových-čili ledvin. měla jsem v moči už trochu bílkovinu.
mám antibiotika a léky na bolest-dnes je pátek,teprv dnes je mi trochu lépe...jsem ráda,že jsem šla včas, v úterý mě už bolel i žaludek..ještě,že se to nerozjelo..

jinak já ledviny měla jednou v životě a to mi začalo naopak bolestí šílenou!!!! v podbřišku a zvracením,záda se přidala až za půl dne..proto nevěděli,co mi je...

takže vyraž k doktorovi,je to dost možné!!
Marcela a 3 65688
12.4.2013 21:01:05
Jo, já to měla před pár lety, naštěstí jen jednou. Nachlazená jsem nebyla,příznaky jako při chřipce, ale bylo mi šíleně zle, jako nikdy. 3 dny jsem byla schopná si dojít akorát na wc. Ta bolest v zádech jak říkáš, jiná než při bolestech bederní páteře, které mívám. Tenkrát jsem byla na rodičáku, tak jsem to zkusila nejdřív vyležet a k dr. nešla, až asi po 5 dnech. Atb pak pomohla rychle.
jezinečka 105196
12.4.2013 20:22:25
Od včera jsem nějaká nachlazená, mám kašel, začínající rýmu a zvýšenou teplotu, mám ovšem taky docela silné bolesti v bederní části zad, myslela jsem nejdříve že to mám od teploty, mívám vždy na dotek citlivou kůži, pak jsem si říkala, že to je z naší proležené matrace v posteli, ale bolest mi připadá silnější a silnější, může jít o zánět ledvin? Máte někdo zkušenost?
Petra Vlčková
  • 
30.8.2012 12:47:47
Sledovaní nikde nejsme. Vlastně když tenkrát přišla zpráva z mikčního ( v pražském motole), doktor nám tam řekl,že je vše v pořádku a nic jí nenašli. Teprve od dětskýho jsem se dozvěděla,že tam malá anomálie je. Tim,že to je ten nejnižší stupeň jsem věřila,že to bude v pořádku a nechala vše na doktorech,ale tím,že ma stálé recidivy ( nejdelší odstup byl 10 měsíců), se začínám pídit jestli nejde něco udělat jinak
lipoo 47870
28.8.2012 19:12:33
Petro-a vy nechodíte nikam na kontroly????my teda chodíme do dětské nefrologické ambulance..teda chodili jsme.a jednou za určitou dobu do dětské nemocnice do Brna.
.kili. 125672
28.8.2012 18:40:38
VUR 1. st. by snad neměl činit takové potíže a je tedy otázka jak a kdy byl VUR diagnostikován a pak jak jsou diagnostikovány ty IMC. Možná by skutečně stálo za to zajistit péči ambulancí dětské nefrologie.
Petra Vlčková ,10m 2 r
  • 
28.8.2012 18:02:19
Dobrý den,mám dceru,které diagnostikovali VUR 1 st. Nic to není,to vím,ale Holka má dodnes recidivy,na nefrologii nás nikdo neposlal. Bere uro-vaxom na posílení slizniční imunity,ten jí zabírá,ale vysadit ho můžeme max na 2 měsíce,pak se jí znovu vrátí imc. Jsem už zoufalá,protože kdykoliv jí trochu stoupne teplota,tak vidim zase záněty ledvin,infekce močových cest,atb na dobu neurčitou. Je to měsíc,co jsme se zbavili plín,tak doufám,že by to mohlo trochu ustoupit. Díky za vaše názory










lipoo 47870
12.5.2012 0:03:03
náš synek byl na VUR operovaný ve třech měsících...od té doby musel pak dávat moč po každé nemoci.
.kili. 125672
19.4.2012 19:15:30
- "febrile UTI, VUR grade III. + renal scaring*
je zásadní nález,

"recommended surgery, non invasive alternative preferred"

doporučení naprosto bez výhrad, perfektní


- "Horečky právě měl, ale na nic se nepřislo"

to je přečasté, většinou po dvou třech dnech horečky přejdou a řekne se virosa, mnohdy ani rodiče dítko k vyšetření nedovedou, vedeni domněnkou, že první dny to nemá smysl a pak po poklesu horeček si myslí, že se trefili do diagnosy "nějaká virosa", takže ani moč nikdo nevyšetří
Bila MiCiNa 129457
19.4.2012 18:14:49
Děkuji vám za názory.
My chodíme na kontroly na dětskou urologii. Dělaly se dmsa scan, a jestě nějaké vyšetření pomocí cévky, hodnotili ten reflux a našli první jizvu tvaru *wedge*, jakoby zasek na nakresu mi to znazornili jako tvar pismenka V.Jinak při kontrolách dělají ultrazvuk moč. ústrojí. Ve zprávě je *febrile UTI,VUR grade III. + renal scaring* recommended surgery, non invasive alternative preferred*
Horečky právě měl, ale na nic se nepřislo a hledala se prasečí chřipka, dokonce jsme po celém městě tenkrát sháněli lék Tamiflu a bral to 3 dny bez úspěchu, byli jsme na pohotovosti, protože z horeček modral a nic je nedokázalo srazit. Tam mu doktor vysadil Tamiflu a dal léky do žíly + kapačku na doplnění tekutin a živin.
Tam teprve zjistili zánět ledvin. Jinak dobře poznáme, že mu něco je, když má ráno mokrou postel, tak většinou i horečku kolem 40 stupňů. Tohle mívá tak jednou za 2-3 měsíce. Jinak běžně na wc dobíhá včas, někdy se v noci samostatně probudí a dojde.
Tak myslím, že zatím necháme udělat jen ten Deflux a až budeme v Praze tak ho půjdeme nechat prohlídnout.
Neradi bychom něco zanedbali a tím malýmu ublížili. Jěště jsme objednaní na gastro, ale tam jsou dlouhé čekací doby. Minule nám do bylo doporučdno, že děti s refluxem mívají i problémz třeba s tenkým střevem.
Ještě jednou moc děkuju za váš čas a názory.



[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 276  [Dalších 256 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.