| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Bezplenková komunikační metoda

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1471  [Dalších 1441 >>]
Maesta a zlatíčka 15791
16.8.2013 22:31:05
Sisan,
v zimě už budete starší, takže to čurání nebude tak časté a proto bude stačit to vyčurání před procházkou a po v klidu a teplu, rozbalovat mimčo v zimě venku to samo nikdö nedělá.
My praktikovali bezplenkovku s plinkou - látkovou i na ven jen čč(často teda čč bambusová) a na ni fleecovou pratelnou separačku pro pocit sucha + vlněná šálička či šátek, doma bez separačky, hlídání s plinkou AIO,ale praktikovali taky čurání po spaní a pod.
My máme signál "ee" a pak čurání "ccccc" ¨, kakání "boba" dřív jako urputné tlačení "ehm" to dost popsat nejde.
ee nebo aa - je i podle Matějíčka a Kocha (Výchova kojence v rodině) - přirozené zapojení břišního lisu s polu s polohou v klubíčku na matčině bříšku nad nočníčkem, kdy dítě cítí i matčin břišní lis...jen oni toto posouvají až do doby , kdy dítě dokáže sedět....
Knížku BKM jsme nikdy nečetla, jen mi stačila rada, že nejjednodušší je BKM s novorozenci na diskusi tady na rodině o látkovkách, ale určitě je to dobré si přečíst, jen já se 4. dítkem jsem ráda, jak vše zvládám - spíš nezvládám...i když jsem nestíhala vše bez plinky a praní bylo dost, tak toho nebylo tolik, jako při plném plinkování a hlavně nastalo brzké odplenkování a to i v noci, takže ve výsledku BKM byť s plinkou přinesla hodně ušetřené práce a velkou úlevu při větříkách, na které jsme strašně moc trpěli a trpíme...
Martina, 3 synové 101865
16.8.2013 22:01:38
Takové kalhoty nosily děti odnepaměti - ten chlapeček v dolním levém rohu, kterému kouká z kalhot podolek, je má. ~b~

bagmat 106122
16.8.2013 21:52:17
mám listopadovou holčičku, začala jsem dost podobně, malá se vrtěla a dávala najevo, že potřebuje, při každém vyčůrání jsem dělala čš, takže v zimě než se šlo ven, jsem dala nad umyvadlo udělala čš chvilku počkala, někdy se povedlo, někdy ne, plenku jsem dala látkovou bambusku, je slabá, ale dost saje a fungovalo, ze zvědavosti jsem si teprve pak koupila knížku a musím říct, že i v ní jsem našla dost tipů co mně pomohlo a nemám pocit, že bych byla otrokem močového měchýře malé, spíš si myslím, že ona se ho naučila lépe a dřív používat, ale vzešlo to od ní, ne ode mě, ale mně to docela vyhovovalo, od půl roku hlídala tchýně a dokonce se naučili bezplenkovku tolerovat, teda opět malá, když ji dali vyčůrat byla spokojená, když ji nechali počůrat dávala to dost jasně najevo, pak už když chtěla u tchýně čůrat plenky si strhávala a babička ji prostě podržela a byla spokojenost na všech stranách:-)
Liki + dcera 8/11 132398
16.8.2013 20:52:36
Nauč dítě vyměšovat na nějaký zvuk. Ideální je třeba sss. Kromě tepláčků na bezplenkovku existuje i minimální plenka. Tu má dítě na sobě, v případě potřeby se spodní část skrz díru v tepláčcích odklopí, dítě se vyčurá, zase všechno přiklopíš. Minimální plenku i tepláčky mi šila jedna paní z fleru z Benešova.
Moncaka 56657
16.8.2013 19:23:48
Co vím, tak existují tepláčky, co nejsou jakoby sešité mezi nohama, ale látky se jen překrývají přes sebe. Dítko je bez plenky a na vyčůrání se nemusí svlékat. Jak venku, myslím, že se dává plenka a dítě se naučí čůrat na povel (třeba čííí) a venku když dítko dává znamení, tak se mu zavelí (čííí) a ono se vyčůrá do plenky. My bezplenkovali jen částečně, dítko nedávalo znamení (nebo já na něj nepřišla), ale čůralo po rozbalení z plenky.
karma 94498
16.8.2013 18:17:42
Mám dotaz na praktikující: jak to děláte v zimě?
Mám 6ti týdenní miminko, ačkoli jsem o metodě lautrnic nečetla a považovala jsem tento fenomén za teroristickou praktiku, v porodnici mi moje hplčička kroucením dávala najevo nelibost, že chce na wc....a tak jsem ji párkrát jen třak dala nad umyvadlo...a ona se téměř vždy vyčůrala. Sama jsem byla (a jsem) udivená, že to funguje a je to takk jednoduché. Praktikuji asi dost diletantsky, prostě ser miminko zavrtí (a často vyplázne charakteristicky jazyk)~:-D, dám nad obyčejný kyblík/umyvadlo/wc/ nad trávu....a ono se vyčůrá. Nyní v létě, když byla vedra a mimino je skoro furt nahé mi to připadá jako nejjednodušší věc pod sluncem. Fakt mě jednoduchost "aktu" překvapila na dřeň (akorát mínus je asi v tom, že se během dne budí cca 15min po tom, co usne: chce se mu čůrat...ale to by se možná budilo i tak,rodím extrémně uřvané a nespavé děti, mám stejný druhý kousek tohoto typu)

Takže shrnuto: máme dobře našlápnuto, ale napadá mě, jak to dělat s přibývajícím chladem (a tedxy vrstvami oděvu). Musím to vzdát, nechci-li být otrokem miminího měchýřku/ budou se intervaly čůrání prodlužovat/ existuje nějaký fígl, který mi je skryt??? Díky za nějakou případnou radu/zkušenost, hrozně ráda počtu, ačkoli nebudu asi moc reagovat (jdem dělat ohýnek + tam kde jsem je hrozně pomalé pc)
Peťka 135822
1.3.2013 22:00:38
náš klouček je moc šikovný, začala jsem hned, když jsem přijela z porodnice domů.
Tady pro inspiraci dávám odkaz :-) http://www.youtube.com/watch?v=pSyPfcrO7eQ
Petra
Rybka24 94386
14.2.2013 10:24:25
pardooon, jsem napsala na nesprávné téma!
Rybka24 94386
14.2.2013 10:16:28
Máte nějaké pozitivní či negativní zážitky z výletů s třemi a více dětmi?? Kde jsou milí a kde naopak ne? A chodíte někam vůbec komplet celá rodina o víkendech?? A co vstupné-všude bývá rodina brána jako 2+2...
Za tipy a rady budu moc ráda!
Marci
  • 
13.2.2013 19:58:38
Tak holky,to co jsem tady psala už zase není pravda, malá čúrá zas nějak častěji,tak se musím jo snažit, abych to chytala:-)No máme teď o trochu víc počúraných plín.
Přeji všem mnoho úspěchů.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1471  [Dalších 1441 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.