| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mateřská centra

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 364  [Dalších 334 >>]
Pawlla 106336
24.4.2013 5:43:29
No já bych hlavně nechodila na kurz,kolo-kolo s dítětem zvládneš taky,hračky a cd snad taky doma máš.Mezi děti ho můžeš vodit na hřiště.Dvouleté dítě objevuje svět a pokud přitom neriskuje život není třeba zasahovat,nacvičovat povely může později,pokud z něj tedy chceš profivojáka.
Lída+2 28136
24.4.2013 4:45:56
Suza + dvě princezny, asi to chce zkusit.....u nás to byl úžasný přístup.....děti vydrželi chodit ještě někdy do druhé třídy.....pak přešli na orienták.
Girili 117849
24.4.2013 1:34:44
Nase kurzy - deti kolem 18 mesicu probihaji takto: hodiny maji podobny rad, stejne uvitani, pak pohybovky stridane s behem a s pomuckami, beh, opici draha, padak, tanecky, bublifuk, rozlouceni, razitko do notysku. Mista je tam dost, kdyz nektere dite nespolupracuje, nikdo ho nenuti, ale tim, ze maji hodiny dobrou koncepci a dost se to opakuje, deti se zapojuji hodne, rady a ochotne. Placici deti nikdo nevykazuje, ale byva tam celkem dobra atmosfera, ze se maminkam dari deti dobre zvladat. Verim, ze i proto, ze deti nejsou do niceho nuceny. S vekem se mira spoluprace deti hodne zlepsuje. Verim, ze dvoulete holcicky, ktere do toho kurzu chodi dlouho, spolupracuji ochotne - jsou zvykle.
Jinak mi ale prijde pristup lektorky dost misrne receno nestandardni a vraceni penez bych si narokovala klidne nekde vys. Tim spis, kdyz placici die z hodiny vykazuje. Proc bys mela chodit nekam, kde ti to nevyhovuje nebo platit za neco, kde travis cas v satne? ~e~
LaDa_A (2 deti) 122643
24.4.2013 0:48:40
Mne fascinuje ta skupina povedenych holcicek, skoda ze jsem takovou nezazila haha.
Taky jsme kdysi vyzkouseli neco podobneho -
- dcera se podivala kolem sebe, posedela se mnou, pak se sla prohlidnout ruzne predmety, a kdyz se mela zapojit ke skupine deti, tak radeji zacala rvat jako tur. Takze jsme skoncili po zkusebni hodine.
- syn se podival kolem sebe, a rovnou rekl "jdeme domu" (ve dvou letech). Takze jsme skusebni hodinu ani nedokoncili.

Po par letech - z dcery je porad vyrazna individualita ale s tim, ze ji dela hodne dobre zajem kolektivu, takze s prehledem manazuje skupinu holcicek ve sve tride a kupodivu vetsina nadsene tancuje jak ona piska. Syn (jsou mu 3) si jde taky svoji individualni cestou i kdyz opacne zamerenou, pokud mu nekdo nebo neco nesedi postavi se (je o hlavu vyssi nez vrstevnici), da ruce v bok a velice zretelne oznami "tak s tebou ja si hrat nebudu, jdu pryc" a jde.
No proste - deti jsou ruzne, je treba jim pomoc najit cestu, ktera jim bude vyhovovat nejlepe.
Jana + 3
  • 
23.4.2013 22:49:15
když nespolupracuje, tak ho to prostě asi nebaví. Je dobře, že máš část peněz zpátky, ber to jako uzavřenou kapitolu a zkus nějaké jiné aktivity. Jak děti porostou, takových aktivit, do kterých investuješ a pak zjištíš, že to byl omyl, ještě bude... Se staršími dětmi jsem na cvičení chodila. Byl tam docela malý prostor ale naprosto výborní lektoři. Obě děti (v zásadě spolupracující holčička a kluk občas sabotér) měly období (dvě tři lekce), kdy to třeba také sabotovali, ale pak se to srovnalo. Nikdy nikoho nenapadlo děti vyhodit někam do šatny na uklidnění, lektorka spolu s rodičem to nějak zvládli. V extrémním případě odešla z místnosti sama maminka do přilehlé herničky, když to ten den opravdu nešlo.
S nejmladší už chodíme jenom plavat, všichni vodu milujeme. Kurzy jsou poměrně drahé, ale prostředí i lektoři způsobují, že se tam děti vždy těšily, syn se tam cítil jako hvězda :-) Dneska šla malá po třech týdnech a byla štěstím bez sebe. Když se ale nechtěla potápět, nikdo netlačil pilu...
Tyto kurzy jsou ale podle mě přínosné jen tehdy, pokud se tam skutečně maminky i děti těší :-)
Dari79 114243
23.4.2013 22:17:27
JO, a díky všem za reakce. Jsem ráda, že aspoň některé z vás mají taky děti nespolupracující :-).

Paní jsemm nakonec po mailu přesvědčila, že mi vrátí aspoň půlku peněz a sama si tam z náhradníků někoho doplní... Lepší než nic.

Dari79 114243
23.4.2013 22:12:01
Víš, ten starý kurz vedla paní, co byla rehabilitační sestra, my cvičili i vojtovku, takže když byl mrňousek, tak jsme to měli místo jednoho cvičení doma. Fakt se mu tam líbilo, postupně jak děti rostly, tak si spolu i hráli a tak. Bylo to moc fajn.
Myslela jsem prostě, že ten nový kurz bude taky super.

Nutit ho do ničeho nebudu, psala jsem, že jsem ho teda po té 2. hodině odhlásila. Ven chodíme denně, o tom to není, že bych dítě na něčem šidila. Starý kurz byl u takové malé farmy, po cestě z kurzu jsme zašli na koníky a slepičky a prasátka se podívat, bylo to prostě bezva. Tak mě mrzí, že to zavřela...
louda 21323
23.4.2013 21:52:42
Vím, že ses neptala mě, ale já chodím do kroužků se synem ze dvou důvodů. Kvůli sobě, abych nemusela vymýšlet program na každý den, protože mě vysedávání na hřišti a bloumání po lese prostě moc nebaví. A pak kvůli synovi, protože mezi dětmi víc vyřádí, na bazénu unaví ve vodě :) atd. Nemyslím si, že mu to něco extra co se jeho vývoje týče přináší.
louda 21323
23.4.2013 21:46:48
Mám to se synem úplně stejně. On teda ostatní neruší, ale jen díky tomu, že se na nás nikdo nedívá přes prsty, když zrovna nedělá to, co ostatní. A opravdu patříme mezi výjimky, naprostá většina dětí perfektně spolupracuje. Odsuzovat to můžou jen rodiče, které tyhle živější nezažili.
Etea 135320
23.4.2013 21:28:10
Na takové cvičení bych se vykašlala. Když to nevyhovuje dítěti ani tobě, tak to nemá cenu. Můj syn taky nedělá vše jak papoušek, problém v tom nevidím, nenutím ho se zapojit, když ho něco zjevně nebaví. Myslím, že cvičení, kde se pouští CD svědčí o úrovni. To že ostatní děti to mají na tom cvičení jinak, bych vůbec neřešila. Tenhle typ cvičení mu nesedl. Příště se jdi raději podívat, jak to tam vypadá, než to zaplatíš. Párkrát jsem to tak udělala a odešla naprosto zděšená a poučená, že do takového "cvičení" určitě nebudu investovat ani čas ani peníze. ~;)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 364  [Dalších 334 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.