| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Koně a jezdectví

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 1154  [Dalších 1134 >>]
Půlka psa 24064
30.6.2020 11:04:53
Byla to reakce na to, že "Ti koně nejsou mrtví kvůli stavu dráhy, zřejmě na tom má podíl ta dlouhá pauza kvůli koronaviru."

Když to není kvůli koronaviru, tak ok, ale já s tou teorií nepřišla. ~;)
Grainne 67561
30.6.2020 11:01:23
Filipe, ano, tak tomu rozumím, taky "nenápadně" šířím osvětu.

Zúčastnila jsem se kursu Oldy Nováka...no za pár peněz se mi potvrdily moje teorie~:-D, jsem si říkala "no vždyť je to úplně jasný".

No mnohým nebylo a druhý den jsem načapala účasníka kursu "úplně špatně". Chce to hodně práce v osvětě.
Filip Tesař 134358
30.6.2020 10:33:17
V žádným případě to nebylo cílený na tebe, Grainne, ale na čtenáře okolo.

A v tom, co píšeš, máš dle mýho pravdu. Je to pohodlnější pro koně, ovšem nepohodlnější pro člověka. Něco jako "zhubněte rychle" versus "zhubněte doopravdy". A taky je k tomu potřeba, aby člověk byl schopnej vést. Dost lidí toho schopno není a mám za to, že z toho plyne i spousta onoho trestání koní. Je to vybíjení frustrace. I používání sněhuláků, chambonů a dalších udělátek, který trh nabízí a lidi kupujou, protože je to takovej ekvivalent zázračný pilulky na bezpracný zhubnutí.
Macecha 135035
30.6.2020 10:24:12
Znám dvě stáje z těch tří, co museli koně utratit a musím tady kritikům napsat, že koně tam mají naprosto luxusní podmínky, obří výběhy, kde bývají skoro celý den, trenéři zkušení, žádné velkostáje jako třeba v Chuchli, nikdo z nich nezávodil od dvou let (v naší stáji dvouletí koně neběhají dostihy nikdy). I copánky zapletené od místních holek měli 🙂, tréninky probíhaly normálně i přes koronavirus. Takže dělat z toho závěry, že za to mohou nenasytní trenéři a majitelé opravdu nejde. Kdyby že to stalo někde v Chuchli v megastáji s podmínkami pro koně jak tady píšou holky, u trenéra, který koně od raného věku přetěžuje,tak ani neceknu, tohle ale byl jiný případ. Já jsem taky odpůrce dostihového "průmyslu".
Grainne 67561
30.6.2020 9:59:48
Filipe, ono je občas těžké nedostat se do "zmatení pojmů".
Žádný vztah není vždy úplně rovnocený, ale pro většinu koní je pohodlné "následovat". Jen ho přesvědčit, že chce následovat zrovna mně~:-D

On je to poněkud zdlouhavý proces oproti klasickému výcviku. Zato je spolehlivější, protože různé "vady" nejsou potlačené = můžou kdykoliv vybublat a jak koňáci vědí, v nejnevhodnější situaci, ale zpracované.

No a kůň není pes...atd. To už by byl otravný výklad~:-D
Filip Tesař 134358
30.6.2020 9:17:49
Grainne, hned jako první píšu, že souzním s tím, co píšeš ty. V tom podstatným se shodujeme. Mám jen jednu výhradu. Kůň může bejt kamarád, v tom smyslu, že s ním můžeš vycházet po dobrým a můžete mít navzájem radost z vzájemnýho kontaktu. Ale parťák kůň není. Je to podřízenej. Děláte, o čem rozhodneš ty. Neděláte, o čem rozhodne on. Z lidský perspektivy je to sluha a ty můžeš bejt laskavej pán. Ovšem z koňský perspektivy věřím, že to není problém, koně si navzájem nebejvaj rovný, jeden vede, druhej se nechá vést. Píšu to spíš na okraj, a to proto, že jsem se setkal docela často s tím, že i to "parťáctví" v praxi vypadá silně pokřiveně, schovává se za tím ledacos nepěknýho. Znova opakuju, souzním s tebou. Jak říkáš, kůň není sportovní náčiní, je to živá bytost, já bych akorát dodal, že jízda na koni neznamená jen točit volantem a držet balanc, je to především neustálá průběžná komunikace dvou živejch bytostí. To je to podstatný.
Půlka psa 24064
30.6.2020 8:54:48
Já nevím, ale i mé hobby dítě dokázalo v covidové karanténě chodit za koněm každý den. Za tohle jaro vynechala snad pět dnů v součtu, i když je kůň na pastvině a ne v boxu. A to vynechání nebylo kvůli covidu, ale kvůli přijímačkám. Vždyť se na koni jezdit a trénovat normálně smělo, takže koronáč není omluva vůbec pro nic.
Grainne 67561
30.6.2020 8:46:21
Sally, občas jsem musela "bojovat" i o přístup ke svému vlastnímu koni...vyhrožovali mi, že mě "sežere", když neudělám to, nebo ono, ve smyslu "nepotrestám".

Nesežral, já nenaháním znechuceného koně po pastvinách, od různých "pák v hubě" jsme u bezudidlovky a z koně, kterého vyděsil motýl na uchu, je spolehlivý kůň do terénu. Takže ono to jde a nemusí být člověk ani superjezdec, stačí vnímat živou bytost.

Kůň není sportovní náčiní, je to kamarád, parťák.
Filip Tesař 134358
30.6.2020 8:04:11
xxxyyy, ano, v parkuru a v drezuře se dějou dost často horší věci, jako rollkur, barování... Většina jezdců u nás jsou hobby jezdci, spousta z nich jezdí necitlivě - drží se za otěže, škube otěžema, kope patama, případně honí koně nesmyslně v kruhovce, protože je to "přirozený", blbě ho lonžuje, protože ho "trénuje", hodně rozšířený je trestání koně udidlem, bičíkem... A to v tom nejsou žádný prachy, jen ta představa sebe sama na koni, jak se nesu a jsem dobrá a na tom koni krásná, jen ta blbá herka to furt kazí. Jinak prachy nejsou u nás nijak moc ani v dostizích, nejsme v Anglii nebo v Americe, u nás se do dostihů víc peněz naleje, než z nich vyteče, většina jezdců jsou amatéři, většina majitelů si účast sponzoruje sama a zisk z toho nemá.
Analfabeta 141613
30.6.2020 7:57:31
Nemuseli tam ale zůstat pod plachtou, mohli skončit v salámech nebo i v té ZOO pro masožravce.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 1154  [Dalších 1134 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.