| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : únor 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 1070  [Dalších 1050 >>]
Delete 8214
18.2.2009 18:13:39
Iviku,
tak já byla ještě při psaní minulého příspěvku přesvědčená, že mám jasno, holky jdou do Montessorky atd....
A dneska už začínám řešit, že převedu holky do školy v Týnci, do klasiky, protože mi už leze krkem dojíždění. Jen se to ve mě pořád pere, hlavně ta ztráta Montessori, je to moje srdeční záležitost....
Tak jsem sama zvědavá, kam budou holky od září do školy chodit...
Ivik a kluci 00,03,06 37579
18.2.2009 9:38:03
Tak já přišla popřát všem únorčátkům všechno nejlepší :-)!!!! ~x~~x~~x~

Ivo, dík za vysvětlení. Ještěže to dopadlo takhle, být tam děti.. ..ani radši nemyslet.

Adam je zapsaný do stejné školy, kam chodí Jirka, snad bude mít dobrou učitelku. Tu Jirkovu snad žádná nemůže předstihnout :-).
Školní batoh právě dostal včera k narozkám, koupili jsme stejný, co má Jirka, jsme s ním spokojení, jen jinou barvu. Tu barvu, co chtěl Adam, jsem nemohla na netu sehnat a nakonec jsem ho náhodou právě včera koupila u nás v papírnictví, když jsem kupovala svíčky na dort :-). A o 2 stovky levnější, než nabízejí na netu. Tak jsem spokojená.

Delete 8214
9.2.2009 19:53:31
Ahojte,
tak jak probíhají oslavy?
U nás jsou největším přáním aktovky, což teda v únoru sehnat nějakou pěknou je docela kumšt a pěkně to vlezlo do peněz. Ale co by člověk neudělal pro radost, že?
Jinak se holky pohybují na hranici odkladu, ale dávám je do Montessori a neřeším to, však mají ještě půl roku....

Já od září učím a jsem spokojená, baví mě to, kolegyně i vedení jsou fajn a děti super.

Iviku,
s tím stropem to bylo tak, že někdy před rokem a půl se ve školce dodělával stropní podhled jako izolace před letním žárem. No a ten podhled se prostě utrhnul, během pár vteřin slítl v celé třídě, ve které tou dobou ještě měly být děti, ale ty šly ten den o pár minut dřív ven, že bylo hezky nebo tak něco...ve třídě zůstaly dvě praktikantky, které varovala jedna učitelka, co se vrátila a všimla si, že se strop nějak vlní...zakřičela, holky zdrhly a za nima to spadlo....byla i reportáž v televizi, vypadalo to dost děsivě, ale nikomu se nic nestalo, tak aspoň že tak....
Firma, co podhled dělala, tak na vlastní náklady během týdne zprovoznila třídu a podhledy budou dodělávat znovu později. Taky to vyšetřovala Policie, ale víc nevím...
Emmina 14922
27.11.2008 20:45:26
Cauves holky, s krouzkama moc neporadim, tady je preci jenom jiny system. Druziny neexistuji a na vsechny aktivity se musi dojizdet. Deti se tu jiz od 1.tridy uci od 9 hod. do 3.30. Ta devata hodina ranni mi vyhovuje maximalne. Na krouzky dojizdime autem, oba maji pres tyden plavani /kazdy je v jine skupine, ale ve stejny cas/, Jonas pak ma jeste brusleni, kam beru i Tobiase, ale ten je pohodovejsi, takze se zabavi nejakou hrackou. V sobotu dopoledne maji oba fotbal, je to ve stejnem arealu, pouze kazdy v jiny cas, pak prejizdime na karate /Jonas/ a Tobik delal gymnastiku, opet to bylo ve stejne budove, pouze v jine telocvicne. Ted jsem i Tobika zapsala na karate, takze gymnastiku vypustime.
Ivik a kluci 00,03,06 37579
19.11.2008 8:35:19
Limamo, to máš super, že to mají ve stejnou dobu na stejné škole. Já právě lítám tam a zpátky :-(. Gymnastiku jsme vzdali, protože bychom museli kousek metrem, kus autobusem a pak ještě kus tramvají :-/. Páťu nechávám jít samotného, když jdeme ze školy (školky), takže pak když jedem do centra, tak už tolik neprotestuje v golfkách, ale nesmí bejt připoutanej. To mu vadí. Jenže zas on je schopnej vystoupit za jízdy :-/, takže kde je to frekventovaný, tak ho stejně silou musím "přemluvit" .

Taky jsem docela zvědavá, jakou učitelku bude Adam mít. Škola je suprová, malinká, taková rodinná, má bezva ředitelku. Jiřík má úplně suprovou paní učitelku. Je tolerantní, když děti něco zapomenou, chápe, že ne všechny děti budou psát jako podle šablony a důležitý pro ni je, aby se to dalo přečíst :)). Vůbec nenadávala, když Jiřík neudělal ve škole úkol, protože nedával pozor. Říkala, že je na něm vidět, že si přemýšlí o svým světě, že to není takovej ten tupej výraz :-). Fakt to s dětma umí.
Jenže nynější prvňáci mají pančelku, která jede "postaru", musej sedět v lavicích jako dřív (u Jiříka se po dvou týdnech střídaj, takže pozná všechny spolužáky a naučí se spolupracovat se všema), a tak nějak celkově to je takový zkostnatělý. Ona je sice hodná, ale tohle bych nechtěla.
limama M7/99, V2/03, T4/06 17363
12.11.2008 7:37:29
Ivik: no zvládám to, protože tomu staršímu jsme něco prozatím ukončili. A zůstal mu mimo školu jenom jeden a to keyboard. Pak má dramaťák a keramiku, ale to má při škole a družině.

Vojtovi pokračuje fotbal a je stále nadšen. Naštěstí přesun do tělocvičny je přesně v den a hodinu, kdy má Maty hudebku a je to na stejné škole, takže to stíhám.

Logopedie stále pokračuje. Nějak nám nejdou sykavky. Nenich schopen udržet jazyk dole za zuby a mít zavřenou pusu, tak aby se ty sykavky naučil. No r a ř začneme řešit až po sykavkách.

Tony má 2,5 a vypadá zatím stylem mluvy, že by to mohlo být bez logopedie. Ale nechci předbíhat. Může se to zastavit a bude po radosti. Ale zatím se fakt snaží krásně.
Chození po kroužkách a logopedii mu nevadí. Je zvyklý od malička, takže to zvládá v pohodě. Nevteká se taky, ale slovíčka Já sám, znám velice dobře už půl roku a je to někdy děs. Když mu s něčím opravdu pomůžu, protože se mi nelíbí, že to není bezpečné, tak on jak naschvál se vrátí k začátku a musí to prostě udělat sám. Jednou to znamenalo i pád ze schodů. Naštěstí jen odřeniny. Ale prostě to tak je. Je šikovný, tak to většinou zvládá. Ale oblékání zatím ne a ne. Někdy se už snaží, ale ještě to moc nejde. Hlavně je to zrovna činnost, o kterou se SÁM nedere. Jenomže mě také čeká práce, teda zatím žádná v dohlednu, ale za pár měsíců už končí mateřská, takže se hledat bude muset a školka prostě nastane. Je mi líto, že teda Tony bude muset vše absolvovat už se spaním. Ti dva před ním nemuseli. Takže to bylo v pohodě. Ach jo. Snad to zvládneme. Musíme.

Strop: jo to jsem se dívala. Tak snad jste naprosto v pořádku. Je to děs. Člověk má pak strach, co se může stát. Já vždycky, když jde někdo někam sám (bez nás ostatních), tak se bojím. Prostě si nedokážu představit, kdyby se něco stalo, že své děti a manžela nemám u sebe. Jsem asi divná, ale prostě to tak je.

Emmina 14922
30.10.2008 13:14:37
Ahoj Ivo /a ostatni/, o tom stropu jsem slysela, ale ze se to tak bezprostredne tykalo nekoho koho znam, to jsem netusila...co k tomu dodat, mam husi kuzi jen si to predstavim...co jste asi museli prozivat vy?
Gratuluji k novemu bydleni, urcite to pro vas bude velkym prinosem, deti maji vic mista, urcite mate zahradku,...preji prijemne dozarizovani...
Ivik a kluci 00,03,06 37579
19.10.2008 17:11:01
Ivo, prosímtě, jak to bylo s tím stropem?? Snad se nestalo nikomu nic. To je fakt děsný :-(.
Ivik a kluci 00,03,06 37579
17.10.2008 12:16:30
Tak všechny zdravím :-)

Lim, jak to zvládáš s voděním na kroužky? Já letos dost těžce, Patrikovi byly teď dva a nehledě na to, že už se dostal do období "já sám" a začal taky ve vzteku mlátit hlavou o zem, tak s jeho tvrdohlavou povahou to je docela náročný. Nechce být v kočárku za žádnou cenu, ani sušenky na něj nezabíraj :-) a to i když má hlad! Ječí a škrtí se na kšírách. Jenže vzhledem k rychlýmu přesunu ho musím tak v polovině případů udržet na vozítku. Jinak samozřejmě utíká a neposlouchá.

Ivo, tak vy jste v domečku? To je fajn :-). Teď už to s holkama jde, ne? Už si určitě vyhrajou spolu. A co ty, jsi spokojená v práci?
A tatáž otázka: jak zvládáte vodit holky na kroužky?

S Adamem teď taky budu řešit logopedii, neumí ještě Ř. Ale byla bych ráda, kdybychom to absolvovat nemuseli, už tak Páťa dost trpí tím, jak ho všude vláčíme s sebou. Jinak jsem doufala, že v tomhle věku začne být trochu zvídavej, ale nezajímá ho ani počítání, ani nějaký písmenka, ani se o něčem něco dozvědět. Naopak v poslední době by nejradši pořád koukal na televizi na pohádky pro mrňouse. Když se ho na něco zeptám, tak dělá, že usilovně přemýšlí, ale absolutně ten mozek nezapne a odpovídá "nevím". Tak uvidíme, jak dopadneme u zápisu.
Ivik a kluci 00,03,06 37579
17.10.2008 11:59:09
Jé, tady je živo :-). Dlouho jsem tu nebyla, nejdřív jdu dočíst :-).
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 1070  [Dalších 1050 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.