| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 7502  [Dalších 7482 >>]
Petra&kluci 70977
5.3.2010 11:53:15
Ahoj Marti,
to jezdí na lyžák už se školkou? Hlavně že jste se stihli jakž takž sbalit - a snad toho Romčovi moc nechybělo :-)

Já mám od února zvýšený úvazek z 20 na 30h týdně,protože už mi skončil rodičák. Ale pořád se to ještě dá - je to 6h denně a když potřebuju, tak jsem tam nějaký den dýl a pak mám zase nějaký den volna ... Včera a dnes mám dovolenou, protože jsou u nás jarní prázdniny - akorát mi přijde, že v práci si odpočinu víc než na té dovolené ~t~ - kluci se doma pořád dohadují, takže pořád řeším nějaký spory ... pak doháním, co nestíhám přes týden (úklid, žehlení apod.) a pak různý návštěvy, protože na to není čas - ale už se těším, až bude hezky a budem stíhat i v týdnu ty návštěvy, protože když přijedu domů kolem 3.h, tak do večera času dost :-)

Lukyn zatím na motorce nejezdí - vůbec netuším, kdy začínají ti nejmenší - Ondra začal ve 4 letech, ale on už od 2 jezdil na kole s kolečkama a od 3 let bez koleček - a Luky toho na kole zatím moc nenajezdí - vždycky chvilku jede, zastaví a musím ho zase žduchnout, aby se rozjel ... takže jsem pak zničená víc než on ~t~
Martina+dva miláčkové 10779
1.3.2010 20:04:09
Ahojky,
jak se máte? Zase jste se tu dlouho žádná neukázala.
Romča je na týden na lyžáku. jel poprvé, tak jsem z toho trošku vedle. A víte, co se mi podařilo, Spletla jsem si čas odjezdu a příjezdu. V neděli jsem v 10.00 v klidu začala žehlit ještě nějaké oblečení, které jsem mu chtěla dát s sebou a náááhodou jsem postuila net, abych se pro jistotu mrkla, jestli nejsou nějaké změny. No a v 10,15 jsem zjistila, že odjíždějí v 11.00 z druhého konce Prahy.V kufru jsem neměla ani ponožku ~q~ Během 10ti minut byl chudák zbalenej a v autě. Odjel bez bačkor, druhých rukavic, šály, knížky a plyšáka. Na nic jiného jsem nepřišla. A teď jsem mluvila s tou paní, co s ní jel a prý nemá hůlky. No nevím, přece není manžel tak ...., že by mu je nedal ~e~ Musím se ho večer zeptat. No, v každém případě to byl hukot, že jsem se dotěď nevzpamatovala ~n~
Peti a Lukyn by mohl jezdit už takhle malej??? od kolika jezdí Ti nejmenší?
A co Renata? kolik jich "je"? ~;)
Petra&kluci 70977
16.2.2010 21:13:56
Holky,
moc děkujem za přání :-)
Dort jsem nepekla, ale objednala u cukrářky ... já jsem na tohle taky levá.

Ondra toho loni na motorce moc nenajezdil, protože měl zlomenou tu nohu, ale už se chystají na další sezonu ... k mé "velké radosti" ~a~ a už chodí i malej, že bude jezdit na motorce ...

S tím oblíkáním je to hrozný - mi to stačí každý ráno, když se honem rychle potřebujem vypravit, abych se nějak včas dostala do práce - to je vždycky o nervy - už at je teplo

Renča, je tento týden někde na horách - si užívají dovču a lyže ... jooo a snad se nebude zlobit, když to prásknu - ale říkala něco o tom, že možná se jich domů bude vracet víc ~x~
Martina+dva miláčkové 10779
16.2.2010 12:12:06
Katko,
omlouvám se, že jsem se na to ptala. Asi to není příjemné. Fakt jsem netušila, že Kubík má nějaké zdravotní problémy. Vůbec netuším, co to je, ale mrzí mě to. Je mi to opravdu líto.
Roman má od srpna nové spodní jedničky (vypadly mu až potom, co narostly nové, takže je má maličko křivé)a jedna nahoře se hýbe, ale jen maličko.Řekla bych, že začaly padat současně s tím, jak rostly šestky.... +- samozřejmě.
Peti, taky přeju Lukáškovi hodně štěstí, zdraví, ....... dort jsi pekal sama? Je krásný. Taky bych to chtěla umět, ale jsem na to nešikovná ~y~
Jezdí Luky ještě na motorce? A jezdí i závody?
Co Renča? Jak se má? Mluvila jsem s ní?
Mně nějak FB prostě nepřirostl k srdci, nemůžu si pomoct ~z~, tady se mi píše líp.
Dneska jsme byi plavat a řeknu vám, že s oběma dětma je to hukot. Svléknout, obléknout, osprchovat a to všechno já, Nela i roman je síla. Hlavně teď v zimě. už aby bylo teplíčko.
A teď jedeme na grafomotoriku. Jak říkala ráno Nela "dneska je fakt "bbej" den" ~t~
Tak ať vy máte krásný den ~x~
Petra&kluci 70977
16.2.2010 11:42:46
ahoj holky,

Katy, Ondra má pořád první zuby - zatím všechny :-)
Katka
  • 
15.2.2010 17:13:46
Ahoj,

Peti, fotky krásný, Lukáškovi přejem vše nej....

Teď mě tak napadlo, mají už děcka nový zuby? Kuba snad šel do první třídy s mléčnýma a Danči k šestým narozkám začaly růst dolní jedničky. Jsem si myslela, že nejprve narostou šestky a až pak se mění zuby, ale Danči ne:-)

Marti, Kuba nemá problém jen s grafomotorikou, to je to nejmenší, to bych ještě zkousla, on má Aspergerův syndrom a s tím se pořád nemůžu vyrovnat. Danča vypadá v pohodě, i když svý mouchy má, zažila jsem s ní pár perných chvil, na scénu v televizi nezapomenu snad do smrti, kdy se vzpříčila a nechtěla tancovat i když se přitom tak strašně těšila. Bych ještě teď lezla kanálem, když si na to vzpomenu, ale jinak je zlatá.
Petra&kluci 70977
14.2.2010 21:10:53
ahoj holky,
nestíhám - fotky na netu pořád nemám - jsem jen ted rychle natáhla pár fotek z včerejší oslavy Lukyho narozenin
tak tady pár foteček od nás





letos u nás byly narozeniny ve znamení Pata a Mata
Petra&kluci 70977
3.2.2010 21:01:08
ahoj holky,

Marti, nějak není čas - fotky mám v pc, ale ještě jsem je nenatáhla na net - jak chodím do práce, tak prostě nestíhááááám ~d~ ale snad o víkendu to zvládnu ~;)
Martina+dva miláčkové 10779
3.2.2010 18:37:07
Ahojky,
tak Peťo, kde máme ty slíbené fotky????

Holky, spadl mi kámen ze ~s~. Testem školní zralosti prošel Roman na výbornou, tak mám radost. Ve školní lavici si ho teda stejně neumím moc představit, ale ... chudák paní učitelka ~t~

Katko, to jsem netušila, že Kubík má takovéhle problémy s grafomotorikou. Chápu, že se těšíš, až nebude muset hledně psát. A Danuška je naprosto v pohodě?
Katka
  • 
31.1.2010 22:08:16
Já už jsem si na školu zvykla, je tedy pravda, že vždycky bojujeme s časem, ale pro nás se nic moc nezmění, jen místo jednoho dítěte vyhodíme u školy dvě:-)

add motorika, já jsem někdy ráda, když to vůbec kolečko je.Kuba má ještě špatné prostorové vidění, takže jeho kresba je holá hrůza (kdesi v rohu něco strašně nakresleného a zbytek papíru prázdný) a ke všemu je to ještě flink, takže rychle, rychle, snaha žádná. Jemná motorika příšerná, do dneška neumí třeba pořádně stříhat.Je i dost neobratný, takže on vyniká v češtině, matematice apod. a tělocvik, výtvarka a pracovní činnosti jsou pro nás hrůza, když pominu psaní, které češtinou vyrovnává.
Ale v první třídě, když byl úkol ze psaní, tak to byla procedúra na celé odpoledne.
Kuba se narodil v listopadu a šel do školy normálně, jak by měl jít. On má určité postižení(které se diagnostikovalo až v první třídě), takže má individuální plán, v kterém jsou zahrnuty určité úlevy na tu motoriku. Takže za co by ostatní dostali dvojku, tak má jedničku, ale i tak měl z psaní i trojky. Má několikrát napsané v sešitě opiš, písmo apod. Ale už to tak neberu, zvykla jsem si za ty tři roky, ve čtvrté třídě snad už psaní nebude:-) Vždycky se uklidňuji tím, že z kreslení a psaní ho nikdo v dospělosti zkoušet nebude:-)
Asi jsem ti moc neporadila.Ale třeba u Kubíka ve třídě má snad polovina dětí nějaké úlevy, někteří nepíší diktáty z matematiky, jiní z češtiny třeba každou druhou větu, někdo chodí při čtení do jiné třídy se učit speciálně číst, člověk až kouká, kolik dětí navštěvuje poradnu a má s něčím problém.

A byla jsi v nějaké poradně? Říkali ti, že se to za rok zlepší?
Já už dnes vím, že by se to za rok nezlepšilo, ale předtím jsem to také nevěděla.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 7502  [Dalších 7482 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.