| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2010

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 28939  [Dalších 28919 >>]
Luciseeek 103705
30.7.2012 8:59:00
AHOJKY VŠEM,tak se spaním problém není malá usne v 8 večer a vstává kolem 9 ráno,jinak se nám taky nedaří zbavit se plen přes noc,přes den i když někam jedem je bez plen ale v noci když jí vzbudím na čůrání tak hrozně pláče.I když má staršího sourozence je na toto hodně líná.Jinak co se mluvení týče tak v roce mluvila hodně dokonce zvládla i pár vět,ale pak měla jakýsi zánět na hlasivkách a 3 týdny nevidala ani hlásku,chtěla ale nešlo jí to tak to vzdala a až ted se zase rozkecala ~:-D . koukám že po narození tu bylo hodně lidí a ted to tu nějak vymřelo.Přeji hezký den
~3~
jity1 110006
24.1.2012 21:45:53
Tak koukám,že každé dítě je úplně jiné. My máme rozkecáno pěkně. Ve spoustě případech není rozumět ani slovo ale jinak 2-3 slova už jsou úplně běžný a den ode dne je to lepší :-) Zase máme problémy s tou plínkou :-( Na nočníku sedět nechce a vždycky akorát přijde a oznámí "bobek". Jedinný,kdy se vyčůrá do nočníku je právě v noci, kdy nechce spát a vymýšlí všechno možné aby spát nemusela,takže i čůrat :-)) Staršího sourozence aby to okoukala nemá a kamarádíme se s stejně starýme dětma,takže inspirace asi moc nepochytí. Od září bych jí chtěla dát do školky,tak nevím,jestli se nám podaří se plínek zbavit :-(
Jinak kojit jsme přestaly úderem roku. Přes den se mi kačka sama odstavila kolem osmého měsíce ale v noci se mi budila klidně i pětkrát, tak jsme přešly na sunar a teď už přestává pít i ten...
Tak se všichni mějte a těším se na další zprávy o vašich ratolestech :-))
Lenka a zlatíčka 56804
24.1.2012 20:33:45
Ahoj, nečekala jsem, že tu ještě někdo bude psát, taky jsem překvapená.
Malý spal celou noc tak od roka, ale poslední 3-4 měsíce je to nějak horší. Budí se minimálně jednou, spíš tak 2-3x a dneska třeba 5x. Co s tím dělat nevím, nejspíš to samo odezní. Stejně jako odeznělo brzké ranní stávání, dobrého 3/4 roku mi dítě vstávalo kolem 4 ráno, byla jsem úplně hotová. Pak se to začalo prodlužovat a teď vstává po 7, takže super.
Bez plínky je od srpna, ale on je na tohle fakt šikulka, začal sám, okoukal od staršího, já na tom mám pramalou zásluhu. Plínku mu dávám jen na noc, většinou je suchá, někdy se počůrá 2x týdně, jindy 1x za 14 dní, zatím neřeším. Protože když jsem mu plínku zkusila nedat, tak jsem se zrovna trefila a počůral mi postel ~:-D
S mluvením je to už horší, slov zná spoustu, určitě přes 50, ale vyjímečně spojí 2 slova, spíš ani to ne. 3 slabičná slova nechce ani zkusit říct a dost hlásek komolí a nahrazuje...no, v celku mi to přijde docela v pohodě. Starší sice ve 2 letech mluvil krásně a v docela složitých větách, ale nemůžou být všechny děti stejné ~;)
Jo a ještě třeba někomu pro povzbuzení, ještě 2x denně se kojí. Na druhou stranu, když jede na výkend třeba s manželem sám ke tchýni, tak si ani nezvpomene a když dorazí domů, tak zase chce...počítám, že do léta to možná nějak zvládnem vyřešit a ukončit, uvidím :-)
Z+2 109449
20.1.2012 10:46:06
Ahoj, už se zdálo, že to tady úplně umřelo. Tak noci se u nás taky zhoršili. Děti měli přes vánoce spálu. Před ní Tonda většinou spal celou noc. Během ní si zvyknul víc pít při usínání a výsledkem je po půlnoci zcela naplněná plínka a nutnost převlékání. Minimálně té plínky, většinou spíš i oblečení. Omezit pití se nám nedaří. Tonda ho večer před usnutím vyžaduje. Máte někdo zkušenost s hodně kapacitníma plínkama? Samozřejmě, že po převlečení mu většinou trvá kolem té hodiny než zase usne.
Přes den je teda už docela dlouho úplně bez plínek. Před nemocí byla i období, kdy byl i týden bez jakékoliv nehody, teď po ní je to horší a nějaká nehoda se skoro denně vyskytne. Jak na to, asi poradit neumím. u nás to vyplynulo samo. Navíc hlavní zásluhu na tom má chůva. Ale Tonda to nikdy nebojkotoval. On je obecně takové pohodové dítě.
Kolik toho vaše děti namluví? Baví je mluvit? Tonda je v tomhle smyslu velmi úsporný? Většinou se omezuje na jednoslovnou komunikaci, kde převládá "Eee" s mnoha různými významy. Víc než dvouslovné spojení snad nedal dohromady nikdy. Podporujete nějak děti v rozšiřování si své slovní zásoby?
Ps:Když sem někdo občas něco napíšete, tak mě potěšíte. ~;)
jity1 110006
19.1.2012 22:34:43
Jak jsou na tom vaše děti se spaním? U nás už to docela šlo ale teď se kačka probudí třeba ve tři v noci a má vyspáno a do pěti, zpíváme, čteme, hrajeme si, snídáme... Už z toho začínám být docela vyšťavená a nevím,co s tím ~d~ . A jak jsou na tom vaše děti s nočníčkem? U nás je absolutně bojkotován ~q~ ,tak bych taky potřebovala nějaký fígl,jak na to.... Díííky
Nelisara 109448
12.8.2011 21:40:51
Z+2 teda Toník ~R^~g~.Co se týče mluvení,tak malá říká jen táta a nočník bojkotuje úplně~Rv.Se vztekáním nás docela překvapila,protože jsme na nic takovýho nebyli od staršího syna zvyklí~a~.Zatím to řešíme jen odváděním pozornosti.Malá na bráchu(bude mu 6)děsně žárlí,když se ke mně přitulí,tak je hned zle.Je na něho dost ostrá.
Z+2 109449
8.8.2011 11:10:52
Ahoj,
nežije. Škoda. Tonda moc nemluví snad deset slov. Mámě stále ještě říká: tatí ~t~ Jinak používá skoro jen citoslovce a ukazuje si co chce. Ještě mu jde ne. S tím si vystačí. Františka v jeho věku mluvila ve větách. ~:-D Jinak co se týče jídla tak je samostatný a šikovný. Taky ví, co chce. Nají se sám, a ani se tak moc neumaže. Určitě je šikovnější než byla Františka. Obecně je strašně spokojený chlapeček. Prakticky nebrečí. Rozčiluje se jen minimálně a jedině když se mu děje výrazná křivda. Například ho odnesu od akvária a neumožním mu tam koupat legového panáčka. ~:-D
Jinak na vztekání je v tomhle věku nejlepší ignorace a odvádění pozornosti. Minimálně manželka to tvrdí na kurzech efektivního rodičovství. V praxi to taky funguje. Ale ze zkušenosti s Fáňou, se mi zdá, že kromě toho, je potřeba tohle období prostě přežít. Ignorování a odvádění pozornosti nám u ní taky fungovalo, ale samozřejmě né 100 procentně a rozhodně ne jako zázračný lék. Jen, tak nějak postupně, ale ani ona se moc nevztekala, takže jsou to zkušenosti spíš teoretické. Tonda když začne, tak na to vůbec nereáguju a místo toho se ho snažím zabavit něčím jiným. Funguje to, ale on se začíná rozčilovat, až když je unavený. Většinou se rychle uklidní. Snad mu to takhle vydrží.
jity1 110006
1.8.2011 21:57:26
Teda koukám,že to tu moc nežije. Copak vaše ratolesti, jak rostou? Kačenka se nám poslední dobou začíná pěkně vztekat. Jakmile není po jejím, klidně si lehne na zem a začne kopat nohama :-( Co s tím? Máte nějaký recept? A jak jsou na tom vaše děti s mluvením, samostatným jídlem atd.? :-)
jity1 110006
8.6.2011 21:38:39
O zvracení jsem neslyšela :-( Vím (i z vlastní zkušenosti),že k prořezávání zoubků se občas přidá průjem. Taky mažeme calgelem a jinak jsme občas dávali Nurofen. Jinak jsme si u Kačky užili, byla protivná, ubrečená, nevrlá.... Ale jenom u předních zoubků, teď se klubou stoličky a ty už jsou až na ten průjem v pohodě.
Jak jinak pokračují vaše dítka ve vývoji? Kačka od 13. měsíce chodí a už lítá jak motorová myš :-)) Jinak u jídla máme problém se zavíráním pusy (musím jí jídlo otřít o patro a pak teprve vytáhnout lžičku aby pusu zavřela) a kousat se nám taky moc nechce :-( Nevím,co s tím...~d~
Magda
  • 
5.6.2011 17:30:32
Maminky chtěla bych se zeptat, jestli patří k prořezávání zoubků u naší 15-ti měs. holčičky i zvracení?? Zvracela teda během 3 dnů jen dvakrát, ale to u našeho staršího syna takhle neprobíhalo. Celkově mi připadne, že holčičky to prořezávání zoubků prožívají hůř :o( Má zvýšenou teplotu, nechce nic jíst, jen pije a je nevrlá. Mažeme Calgelem, na teplotu dáváme čípky Panadol.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 28939  [Dalších 28919 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.