| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 22350  [Dalších 22330 >>]
maw 84192
23.1.2014 8:58:15
K tomu buzení: je to i věkem, obdobím... hodně to slýchám od rodičů v tomto věků jejich ratolestí, nemusí to být de facto ničím...
U nás bylo velké buzení - špatné spaní - zčásti jistě podmíněné i tím čůráním, ale ne vždycky, jak jsem zjistila... (párkrát se mi vymstilo nedat a věřit, že neee, tak jsem pak dávála vždycky, ale pak se ukázalo, že někdy fakt neee.... Ale kde vzít ten odhad, že.

Taky když je víc zážitků - i dobrých, hezkých pozitivních... tak to zpracovávání se někdy projevuje takto, a to i s odstupem.
Plus třeba nějaká nejistota - stačí cestování - týden dva poté se může projevovat, nebo jistě i ta domácí situace, ale nepřikládala bych tomu zase, že může za všechno.

A přidávám se k těm, co je jim líto, že takový pěkný projekt vedený tak milými lidmi nezakládáš v našem městě. ~;)
Takže hodně zdaru a samé milé návštěvnice, co vaši snahu ocení!
Katka+3 kluci 79533
22.1.2014 22:07:57
Joll, tak teda gratulace...velký pokrok doma ~:-D Asi David nad tím dost přemýšlel, jen tak dále ~;) A super, že jsi se tak odpoutala a rozjíždíte ten projekt, vypadá to velmi dobře, hned bych to brala, kdyby něco podobného bylo i u nás. S tím buzením, no vidím to jako Lei, jestli to není s tou domácí situací, že se snažíte Leu odpoutat trošku od tebe a být více s tatínkem...to mámánkovaní moc dobře znám, my to Tádu odnaučovali minulou zimu. Nejdříve histeráky,když uspával manžel, když jsem šla cvičit apod., ale už jsem tohle jednou zažila s prostředníčkem, tak jsem ted byla taková více tvrdší a šlo to dobře. Chce to zkoušet a vydržet, jde to! ~;)

Plenky- tak my jsme bez plen od srpna. Nejdříve přes den, po týdnu i na noc. Ale jakmile večer pije hodně, tak se v noci počůrá,tak před spaním bych určitě nemohla dát 250ml mlíka, to by byla kaluž (což už se taky několikrát stalo), ale jak jsem tu už několikrát psala, tak třeba Davča byl bez plen až ve 2letech a 8měs! Prostě dřív to nešlo.

Evi, tak ten bublišuk mě dostal ~t~ Tohle období slovíčkaření fakt miluju :-) Teda já zatím vyčkávám, Táda si to šetří, i když bráškové ho stihli naučit třeba pár důležitých vět třeba jako z písně Pánu bohu do oken...za čtyři roky v pr... tak to mu jde ~q~,

Tak at ted velké díky za uzam.diskuzi, mrknu na to.
Lei 37503
22.1.2014 20:45:43
Ahoj holky,

tak jsem založila uzamčenou diskusi s názvem Květen 2011 na www.stastnezeny.cz. Pokud se do ní chcete přidat, tak se musíte na Šťastných ženách zaregistrovat a poslat mi vzkaz prostřednictvím osobních vzkazů, že jste tam - já vás pak přidám do přátel, což vám odemkne diskusi. Můj nick tam je Leii.

~3~

maw 84192
22.1.2014 13:29:15
Já chci tu uzavřenou diskusi... ~;)

Záměna K-T je do urč. věku normální/častá... (u nás rovněž). To nemusíš vůbec řešit, mělo by se srovnat samo. Do 3 let fkat neřeš vůbec. Kdyby Ti někdo něco říkal, nebo se Ti to nezdálo, mám přímo odborně kde zkonzultovat ~;)

Bez plínek u nás ca od března/dubna... Prostě párkrát říkal, že plínku nechce (měl jen na noc, pro sichr, často suchá, ale ne vždycky. Jednou to, že ji nechce, prohlásil tak rezolutně, že nešlo než mu ji nedat, a od té doby ji neměl.
Asi netlačit, nechat v klidu, třeba si sama řekne.


Lei 37503
22.1.2014 8:36:45
Evi, tak to je Val moc šikovná. Chi chi, jojo, s mluvením je to sranda, M odpověděla doktorce na rok a půlleté prohlídce na víceméně konverzační dotaz "jakpak se máš, holčičko", nevyžadující odpověď, "dobdže" a doktorka šla do kolen :D. Zrovna teď ráno, ona Ladu normálně dost mastí, ale dnes ji u snídaně pohladila po hlavičce a říká "nemotej se mi tu, jak se musím nasnídat, víš, ty můj broučku" ~t~. Ona teda má to svoje t-k a pak samozřejmě neumí r a ř, ale slovní zásoba výborná, my si taky na všechno s mužem vymýšlíme různé patvary, snad ji tím moc neblbneme hlavu :D.

S nemocemi si tedy užíváš, ať jsi brzy fit! Hlavně že se za normálních okolností vyspíš v noci, já už hodlám L přestat v noci kojit, jsem dočista vyšťavená.

Joll, jsem ráda, že ses ozvala. Tipovala bych, že to Ley spaní souvisí celkově se situací u vás. Asi bych také nejprve sáhla třeba po nějakém homeo než jít hned k lékaři. To až kdyby to neustupovalo. Nervová soustava v tomhle věku je tak citlivá, možná prostě nezvládala zpracovávat všehno, co se kolem dělo. Já vídím, jak M registuje jakýkoliv náznak nepokoje mezi náma s mužem, hned se ptá, maminko, ty se zlobíš, tati, cos to řekl...a nedá pokoj, dokud nemá pocit, že jsme jí to vysvětlili...
Evikno+Valerinka 110426
22.1.2014 7:57:19
Lei, Valča je úplně bez plen už od září, spí celou noc a čůrá až ráno.Ona ale celkově málo pije a čůrá, tak max 3 denně.Co se týče mluvení, učitelka ze školky je z ní mimo, že málokteré 2,5 leté dítě mluví tak hezky.No s písmenkami máme také ještě problémy, donedávna říkala místo F písmenko Š a S.To byla sranda, tatínek je Fanda, takže byl Sanda, bublikuf byl bublišuk, čály, mály, šuk:))))jako nasmály jsme se.Jinak občas míst V, říká H, takže je Halinka a spousty dalších záměn.Je to legrajda.
Joll, to jsem ráda, že je vše v pohodě.S tím buzením Leinky, je to ale zvláštní, ty si byla s tím třebas u dr? Jako může to být x věcí,od nočních můr, či pocitu úzkosti, nebo třebas, nevím zda máte už všechny zuby, i 5?
Jinak všem přeji krásný den, já si od ledna místo posledního vegetění před prací dost užívám, první týden v lednu zánět močáku a teď streptokok.Za 10 dní do práce, tak snad jsem si vše vybrala, a bude to ok.
Jollajda+ Lea 98439
21.1.2014 21:03:50
Lei, Lea se mi už přes den nepočůrává asi tak od dubna nebo května. Přes noc plínku má a většinou je ráno docela dost mokrá. Možná je to i tím, že před spaním vypije 250ml Sunaru a většinou i jednou za noc chce napít vody.

O víkendu jsme ale byli ve Štítech. Sestře se koncem září narodila holčička Nikol, kterou Lea zbožňuje ale taky na ni hodně žárlí. No a když sestra prohlásila, že je Nikolka počůráná a jde ji přebalit, tak Leuš si stoupla, počůrala se a volala, že je taky počůraná jako Nikolka...Když se Nikolka chová, chce se Lea chovat úplně stejným způsobem, chce abychom měli ruce přesně tam, kde je má Nikol... Napodobuje její kňouraní... Po pár hodinách jí to přejde a zase je "normální" Lea a o Nikolku pečuje, nosí jí hračky, dudlík, utírá ubrouskama, pusinkuje... ale ze začátku se snaží být na stejné úrovni a to se opakuje pokaždé (jezdíme za nimi tak jednou za měsíc na víkend)
Tak možná to má Martička podobně, žárlí, chce se "vyrovnat" mladší sestře, chce být zastejno.
Jollajda+ Lea 98439
21.1.2014 20:57:30
Ahoj holky,
konečně mám chvilku.
Moc se omlouvám,že píšu až teď, ale mám teď naprosto nabito a dřív nebyl moc čas.
Chtěla bych vám poděkovat za všechny reakce, rady, protože mi to opravdu pomohlo. Uviděla jsem náš vztah zase trochu z jiné perspektivy. Pomohlo mi to zamyslet se nad sebou, námi a mám pocit,že se to obrátilo k lepšímu.

Po té velké hádce (asi naše největší) jsme si druhý den promluvili, vše v klidu, i David byl úplně jiný a dost věcí se u nás změnilo. Víc mi pomáhá s Leinkou, sám od sebe se snaží, aby s ní byl třeba i trošku sám a ona s ním dokázala být sama bez toho,že by měla hysterák po mamince. Vím, že pro většinu je běžná situace, kdy je dítě s taťkou samo, ale u nás to bylo do nedávné doby nemožné. Lea brečela, zvracela, prosila, slibovala, že bude hodná,jako kdyby to mělo být za trest... Teď už je situace taková,že si ráda jde s taťkou vyčistit zuby, v klidu s ním do na bazéně do šatny se vysvléct a pak za mnou přijdou do vody, teď o víkendu s D. šla i zcela dobrovolně asi na 30min. procházku. Měla jsem z toho velkou radost a jsem ráda, že pochopil, jak by nás mohl ztratit, že by se měl i ve vztahu k Leuš víc snažit...

Co se týká spaní, tak jsme ukončili naše stěhování a zase spíme všichni tři v jedné místnosti. My spolu, Lea ve své posteli, pokud v noci kňourá,lehnu si na chvilku k ní a počkám než opět usne.David to zvládá lépe než asi sám čekal a po našem rozhovoru asi sám pochopil, jak sobecky se choval.
Bohužel se spaním má teď Lea dost velké problémy. Už jsme z toho byli zoufalí,dokonce jsem nasadila i homeopatika a mám pocit,že je to trochu lepší. Usnula nám kolem 20hod a pak třeba pět dní po sobě se co půl hodina budila s pláčem, řevem,usnula znovu a za 30min to samé. Trvalo to třeba do půlnoci, než konečně zabrala a usnula tvrdě. Tyhle problémy měla tak od léta, postupně se to zhoršovalo... Už jsme si ani neměli chuť pouštět filmy,začínat hrát nějakou hru nebo se dokonce ~m~ protože jsme věděli, že za chvíli bude pláč. Když jsme se pak s D. znovu bavili o miminku, tak mi řekl,že i kvůli tomuto si zatím neumí představit,že bychom měli druhé dítě, což uznávám, protože i já už jsem byla kolikrát večer z toho tak špatná, že jsem nad Leuš brečela a netušila co s tím. Ze společných chvil mě a Davida nezbylo skoro nic. Tak jsem ráda, že se i toto lepší, i když pořád netuším, čím to může být.~a~

Co se týká miminka, přestala jsem teď o tom mluvit. Davidovi dala jasně najevo, že druhé dítě opravdu moc chci, že si život bez něj nechci představovat a že bych sourozence, který by byl pořád s námi chtěla dopřát i Leince. Pak už jsme se o tom nebavili... Když jsme ale byli u našich a známí se ptali, kdy budeme mít druhé, tak dříve D. odpovídal, že žádné nebude, teď bez přemýšlení řekl, že ještě za nějaký čas... Nevím, možná to jen oddaluje, možná to jsou plané naděje... Uvidíme, jak vše bude. Přestala jsem se teď na druhé dítě upínat a začala se pouštět do nových věcí...

Od ledna vedu v našem MC hernu pro děti, kde si vždy říkáme nějaké básničky, pak vymýšlím různé aktivity a nakonec něco tvoříme. Moc mě to baví, naplňuje a už z toho přestávám být i nervozní a nejistá:-) Pokud vyjde projekt, na kterém jsme celý prosinec se známou pilně pracovaly a už ho i podaly, povedeme v botanické zahradě zahradní kroužek pro děti ze školek a odpoledne pro maminky s dětmi. Na to se těším snadještě víc, protože budeme dělat motýlí záhony, komposty, hmyzí domečky, sázet, pěstovat, vyrábět domácí sýry, zkoušet chytat netopýry na světlo, spát v botance pod širákem atd. Dělaly bychom to i bez projektu, ale pokud vyjde, bude to v mnoha věcech lehčí, tak v to moc doufám.

Také uvažujeme o pořízení oveček ( k našim do Štítů, takže bychom tam častěji jezdili) a doma budu mít amadiny gouldové, tak snad se bude dařit i jejich chov.

Díky všem těmto aktivitám se cítím tak nějak naplněná, šťastná, užitečná,potřebná a moc mi to pomohlo. A je to i díky vám,takže moc děkuju!

Co se týká mě osobně, ráda bych tohle vše začala, užila si léto, jezdila co nejvíc na bruslích, kole, turistika, stanování a někdy začátkem léta se začala snažit o miminko, abych případné rizikové těhotenství měla především přes podzim a zimu.Jenže jen na mě nezáleží... Chci se k tématu miminko vrátit někdy na jaře a uvidíme co na to David. Zatím si kladu za úkol naučit Leuš dobře spát, naučit ji být s tatínkem a jinými lidmi a hlavně mít klidnou a silnou rodinu zatím ve třech ( se Štěpikem čtyřech) a doufat, že David pochopí a dopřeje nám mít větší rodinu.
Lei 37503
21.1.2014 9:08:07
Ticho po pěšině, jo? Klidně mi napište, že se vaše děti už nepočurávají, já to snesu ~t~. Každopádně jsem si od té doby pročetla pořádně jednu online poradnu velmi příjemné lékařky - soudě dle virtulního dojmu, samozřejmě - a utřídila jsem si v sobě, že promlouvání do duše jo, ale s mírou pro dvouleté dítě :) a prostě hlídám a sázím na nočník a ven dám plínku, když má kombinézu (a kreslím samolepky za dobrý výkon), ono se to nepo... :-).

Jo a ještě mě zajímá, jestli nějaké dítě z vašich také místo k vyslovuje t?

V pátek má L narozeninovou oslavu. Hrozně to utíká.
Lei 37503
17.1.2014 21:40:14
Otevřeli ho teď nově u nás v K. Takový nóbl podnk na našem maloměstě ~b~. Líbí se mi na tom, že jsou (zatím) franšízy pouze v Ústeckém kraji - takové malé specfikum našeho těžce zkoušeného regionu ~;).
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 22350  [Dalších 22330 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.