| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 8425  [Dalších 8405 >>]
Albar 93722
2.6.2015 7:58:24
Ahoj holky :-)

Mkaty, moc gratuluju ~x~

A je to, já Jerry chápu, já jsem to taky řešila. Jednak mě to před dovolenou baví a taky jsem klidnější, když mám věci alespoň trochu naplánované. Katastrofa pro mě byla, když jsme jeli ještě za bezdětna na dovolenou do Chorvatska se sestrou a švagrem a on, jako hlavní řidič ani neměl pořádně naplánovanou trasu, neměl autoatlas a hned za hranicema jsme zabloudili ~8~
Jerry, my jsme vezli na dovolenou jídla minimum, jen na dva dny, nechtěla jsem hned shánět obchody a nakupovat. A příště bych toho vzala ještě míň a nakupovala jen tam. Vařila bych těstoviny, koupila k tomu nějakou omáčku, rizoto, občas si dáte pizzu. My jsme jedli na dovolené hlavně zmrzlinu, ovoce, koblihy, jogurty, místní pečivo, občas dětskou polívku z pytlíku a ty těstoviny a holky byly spokojené ~:-D
Jestli jedete dál jak 1000 km, tak bych o tom přespání po cestě uvažovala. My jsme byli ke konci oba úplně hotoví, nejsme zvyklí jezdit takovou dálku a i když jsme se střídali, tak jsme toho měli plný zuby. A jestli máte chytrý telefon, doporučuji si do něj stáhnout navigaci ~R^ My na dovolenou letos asi nepojedeme, možná u nás, jestli nám nesežere všechny peníze rozbitý auto.
A ty si to užij, moře je úžasný.

Judy, mě jsi u nás na dětském dni vidět nemohla, my jsme byli u mamky, tam to mají pro děcka úplně super, navíc já tam vžycky ráda potkám staré kamarády. Ale můžeme se zkusit domluvit letos ~x~

Do školky se Hanička nedostala, ani do jedné, takže čekám, až dostanu rozhodnutí o nepřijetí a budeme se odvolávat. Moc šancí tomu nedávám, ale chci vědět, že jsem pro to udělala maximum. Kdyby to nevyšlo, tak budeme řešit, jestli soukromá školka, nebo se na práci na rok, dva vykašlu a zůstanu s holkama doma.
Kačka ve školce brečí, že nebude ve třídě s její nej kamarádkou, musím to od její maminky přesně zjistit a zkusila bych zajít za zástupkyní, jestli s tím nejde něco udělat. Místo tří tříd mají dvě, 29 dětí v jedné a navíc je Kačka úplně mezi cizími, ze školky tam není skoro nikdo. Já jsem chtěla Kačku dát jinam, ale nechtěla, tak doufám, že nebudem obě litovat.

Judy+2 95918
30.5.2015 22:11:48
Ještě jsem se zapomněla pochlubit, že jsem tady u nás založila takový klub pro maminky. Chybělo mi to tady, tak jsem to vymyslela sama. Scházíme se ve škole, vždy na jednu až dvě hodinky, děti si pohrají, mamky povykládají :-) Teď věrné odrodily další miminka, tak nás chodí jen tak 5 - 10, moc maminek tady na dědině není.
Judy+2 95918
30.5.2015 20:46:31
Ahoj holky, tak sem píšu snad po půl roce :-( Moc se zas to stydím. Ze začátku jsem aspoň ještě četla, když se tu něco objevilo, ale teď už dlouho ani nečtu, není čas. Na rodinku koukám na mobilu, ale to se mi zase špatně píše, tak nepřispívám. A když se dostanu večer k počítači, tak doháním práci (pořád mám ten obchůdek s hračkama).
Ale Vaše příběhy sleduju, moc myslím na Lassie, jak se perou s nemocí, na Tussi, jak se rozrůstá "farmička", na A je to, která řešila z kraje roku práci, teď překvapila Mkaty. Nejvíc jsem myslela na Albar, protože jsem vloni o prázdninách chtěla zajet k Vám do města na seznámení, ale jak jste měli ty neštovice a my potom druhou půlku prázdnin více různých nemocí, tak jsem se ani neozývala.
Ale dnes jsem Tě, Albar, třeba potkala u Vás na Dni dětí, byli jste tam? Jedna mamka by mi tak typově odpovídala, měla s sebou i dvě děvčátka, ale než jsem stihla zavolat Tvým jménem, byly fuč. Měla jsi růžové oblečení? ;-)

Jinak Tomík hodně mluví, prakticky říká všechno, ale dost šišlá, takže mu rozumíme jenom my doma :-) Tady na vesnici všechny překvapuje tím, jak nahlas už dlouho zdraví.
Plíny jsem přestala dávat vloni o prázdninách, ale Tomík dost často čurat odmítá, pak se zabere do hry a najednou je to moc akutní a už je mokrý flek na kalhotách. Už mě to štve, ale nic na něho nezabírá - je zvyklý, že když se počůrá, tak ho prostě převléknu, nic se neděje... (A to někdy i třikrát denně). V noci se teda od té doby nepočural nikdy, tak si říkám, že snad zralý na to už je.

Do školky nejde, ani by se tady podle věku nedostal, ale ani jsem to nezkoušela. On je hrozné mimčo maminčino. Naštěstí půjdu jen na zkrácený úvazek a bude k nám jezdit babi.

Jídlo je teda u nás bez problémů, Tom sám jí už dlouho, teď už pod ním nebývá tak hrozný svinčík. Naopak ho musíme omezovat, je obrovský jedlík, jí úplně všechno a nemá snad nikdy dost. Radši ani nebudu psát, kolik váží, je úplně mimo tabulky. Ale podle doktorky (i vyšetření z krve) je v pořádku, jen prostě moc rád papá :-( No, je to u nás rodinné, takže s tím bojujeme, jak se dá.

Vzteká se teda taky dost, hlavně se nerad převléká, což je bohužel nutné několikrát denně, tak spolu musíme bojovat. Ale lepší se to, tak snad z toho už vyroste.

Tak se mějte, budu se snažit být tady víc on-line, Taky postupně dočtu, co jste tady všechny psaly, slibuju ~s~
Annaka 93428
30.5.2015 10:47:35
Jerry, nechce se mi to vše rozepisovat, bylo by to na dlouho, hlavní problém je ten, že se nudí, ale je toho mnohem víc. Někdy nevím, jestli se smát nebo brečet ~a~. Na druhou stranu, když si tu přečtu, že někde dávají prvňákům i pětky a některé zdejší učitelky to ještě obhajují ~e~, jako že by pak děti neměly na co navazovat, tak se mi fakt otevírá kudla v kapse ~o~. Ač jsem s naší učitelkou nespokojená, tak si cením, že děti nestresuje špatnými známkami a troufám si tvrdit, že i slabší děti zvládly vše, co v první třídě zvládnout měly.
Dovolenou zatím naplánovanou nemáme, ale vidím to spíš na návštěvy příbuzných. Rozhodně žádná zahraniční dovolená, to bychom museli vyhrát ve sportce ~:-D.
a je to? 72327
27.5.2015 10:33:54
Jerry, to bude tím, že ty řešíš ~t~ Kdybys neřešila, tak by z toho byl krapet nervní ;)
Já loni pořešila Chorvatsko pytlíkovkama a těstovinama. Kupovala jsem jen pečivo, mléko, sýry, sem tam uzeninu. Ale vás bude jak much, tam bych to viděla buď na bezedné konto v bance nebo důkladnou přípravou zásob.
Užijte si to...taky bych vyrazila někam do tepla, tohle počasí posledních pár dní mi vbec nedělá dobře.

My letos jedeme (zase jen já a starší) do Pasohlávek. Máme rezervačku v jednom malém penzionu U sv. Anny. Docela se těšíme. Kousek je ATC Merkur, Mikulov, aqualand Moravia. Budeme tam koncem července. A v srpnu budu týden doma jen s mladší a to už se vrhnu na životopisy, přípravy do školy, školky a možná ještě stihnu nějaký wellnes víkend...uvidíme.

Školka nám vyšla. Sice ne ta u toho našeho bydlení, ale aspoň něco. A zas když to vezmu kolem a kolem, tak je tam malá už teď relativně zvyklá.

MKaty...velká gratulace!!! A tiše závidím ~;)~x~
mochito 37531
26.5.2015 9:46:59
Gratuluji mkaty k těhotenství!

Annako, to je škoda, v té škole, v čem je problém?

Tussi, ty píšeš po cestě na Rodinu? Hustý~t~

A je to, přeju, ať vyjde školka i skloubení s prací, jsou to nervy. A koukám, že nejsme samy, kdo má podobné "záchodové" návyky.
Naše mladá snad už konečně, po 3 měsících boje dospěla, došlo jí, pochopila, přestala sabotovat...či nevím jak to nazvat. Každopádně pár dnů po sobě už koná potřebu, tam kde má~g~ Přestala to i zadržovat, fakt to bylo v její hlavě.
Mám z toho velikou radost, je to fakt úleva mým nervům. Snad jí to vydrží.

Holky, co dovči? Plánujete něco, pochlubte se.

My už před koncem prázdnin razíme do Itálie, ještě se spřátelenou rodinou. Je to tedy apartmán, tak budeme muset nějak zvládat vaření. Což mi děsí, naše nežravé děti...a dlouhá cesta, možná někde přespíme, i když to bude něco stát. No bude to zajímavý...Já všechno řeším, muž je v poho..~v~
Annaka 93428
24.5.2015 14:27:09
Mkaty, gratuluju ~x~. Doufám, že se pak přijdeš pochlubit, až bude miminko na světe :-).
U nás školka nedopadla, ale vlastně je to dobře, malý je ještě takové mimino. Neobleče se, zatím chodí jen na nočník a hlavně pořád ještě nemluví s cizími. Pohybově je na tom také hůř, než vrstevníci, takže mu ten rok doma jedině prospěje. Ale abych ho taky trochu pochválila, moc rád pomáhá, namaže si chleba, máslo a marmeláda (med,...) je samozřejmě všude ~8~. Baví ho čísla a počítání a taky rád skládá puzzle. A na kluka docela rád tvoří, takže všechno máme rozstříhané na pidi kousky a polepené lepidlem ~t~.
Tussi, ty jsi prostě superakční žena ~R^ a dcera bude asi po tobě ~;).
Něco jsem tu zaregistrovala o škole. U nás je to docela trápení, dceru to vůbec nebaví ~:(. Přitom je chytrá, šikovná, všechno zvládá levou zadní. Ale když vidím tu naprosto zbytečnou buzeraci, tak se ani nedivím ~a~.
mkaty + Pepík 06 + Vítek 12 45830
24.5.2015 10:01:51
Ahojky holky, hlásíme se po hoodne dlouhé době. \Nedočítám teda úplně všechno, ale tak zběžně koukám že jste řešily školku? My jsme naštěstí od září přijatí, tak vzhledem k tomu že za 3 týdny čekáme třetí miminko, budu mít alespoň dopoledne volněji jen s jedním špuntem.
Jinak nočník zvládá bravurně, oblíkání už je horší (snad to do školky nějak nacvičíme :( a o jídle nemluvím..pan pohodlnej tu lžičku do ruky neveme a neveme :) :) :).. nj má maminčin servis. Školka ho naučí.
Tussi
  • 
23.5.2015 12:19:51
Zeny, tak kurat uz je 25 a 6 krutat :).

Dneska roznasime letaky, mlada si vzala kolo, a je uzasne rychla. Na to, ze jsme vysly pred 9, tak do hodiny koncime (taky musime, pred 15.hod je ve vedlejsi vesnici traktoriada, tu si kvuli klukum nemuzeme nechat ujit).

Tak, konec pauzy, valime dal
a je to? 72327
15.5.2015 8:48:10
Teda...tady se to zas rozjelo.
Albar, ať je brzo líp. A nic si z toho nedělej. Naše malá nedávno rozkousala pěnový míček a aby zahladila stopy, naházela to do záchodové mísy a spláchla...hádej, co se stalo? ~;)

Četla jsem, že jste řešily školku. Já dala přihlášku na dvě školky, ale v jedné mi řekli, že to vidí černě. Kousek od ní je ještě jedna, ale zavírají se tam dvě třídy, takže tam letos zápis vůbec nebyl. Naše školka, co ji máme kousek od bytu, má tedy asi 80-90 zájemců na 30 míst. A protože T. je zářijová a ještě nemá žádného sourozence ve školce, tak jsme moc bodů nenasbírali.
Tak jsem lupla přihlášku na školku, kde letos končí její starší sestra a uvidíme.
Tam se paní ředitelka tvářila pro změnu velmi pozitivně. Budeme to mít krapet z ruky, ale co už.
Tak si podle toho budu muset najít i místo. Abych stíhala holky ráno vodit a odpoledne vyzvedávat. Zkrácený úvazek to jistí...když se nějaký najde. Nebo si můj posune pracovní dobu, ráno bude holky vodit on a já, až skončím někde ve "fabrice" 14,30, poletím pro ně.
Ještě že mám nastoupit až od října...

Jinak co se záchodování týká - malá si řekne na malou stranu. Vzhledem k tomu, kolik toho za den vypije, tam trávíme spolu dost času. Ale co se "tamtoho" týká, tak je na zabití. Velkou potřebu koná ze zásady jen do plíny a v rohu místnosti, kde ji NIKDO NESMÍ rušit. Jakmile na ni někdo promluví, přestane konat potřebu a je příjemná jak prasklý vřed. Tož tak...
V noci se mi stále počůrává, ale po zkušenostech se starší dcerou mě to vůbec nezneklidňuje. Mojeho akorát zneklidňují rostoucí čísla na vodoměru a elektroměru.

Snaží se mluvit, ale stejně pořád víc ukazuje. To jsem s ní nikdy neznakovala. A teď si říkám, jestli jsem neudělala chybu. Ona má na každou svou činnost nějaký znak a já pak hádám, co to je. U dr. jsme byli, máme s ní dělat nějaké logopedické cvičení (vyplazování jazyky, boule apod.) Tak uvidíme, co z ní pak budou padat za perly, až půjde do školky...jestli půjde.

Jinak nic nového...jo a kdybyste po večerech neměly holky co dělat, půjčte si knížku Deníček moderního fotra...~;)

[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 8425  [Dalších 8405 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.