| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 380  [Dalších 360 >>]
Moncaka 56657
17.4.2013 22:50:21
Ještě dodám, že jako dítě nějaké podobné očkování měl. Tak jsem na to koukla a měl Trivivac (spalničky, příušnice, zarděnky) a 1. dávka na 1 rok a 3/4 a druhá 2 roky a 1/4. A prý Trivivac byl o něco šetrnější a nepatrně účinější než Priorix, jinak je to to samé, jen jiná firma. Ale oboje živé.

Tak jsem vygooglila, že ochrana pro zarděnky až 20 let, příušnice až 15 let a zarděnky víc než 20 let.

Takže příušnice přestávají účinkovat akorát v pubertě a zarděnky v době, kdy holky chtějí děti. Dobře nastavené.
Moncaka 56657
17.4.2013 22:35:22
Očkovat jsem ho nechala v 15,5 letech a přeočkovat v 16. On musel mít obě dávky a to i s těma dalšíma nemocema, protože vakcína pouze proti příušnicím neexistuje (nebo se nedá sehnat). Měl tu vakcinu jako prcci.
Taky nechápu proč se to neočkuje později třeba v 10 letech. Ale nejsem Dr. a jak píšeš, my to stejně nevyřešíme.

Ne, že bych s tím chtěla zubařku omlouvat, ale asi fakt nepočítala s tím, že čekám mimčo.
Ale přijde mi to jako když ženské po 2. porodu s RH- faktorem nedají injekci, aby se jí netvořili protilátky, protože předpokládají, že víc jak 2 děti chtít nebude.
Pippi 108434
17.4.2013 22:22:06
Moncako, a v kolika letech jsi syna nechala přeočkovat? Mně se tohle očkování zdá trochu na hlavu, vždyť ten účinek je nějakých 10 let. Nemělo by se to teda očkovat spíš později, až to bude aktuálnější? Já si třeba pamatuju, že nás očkovali proti zarděnkám ve 14 letech a přijde mi to rozhodně logičtější než v 15 měsících. Jinak já i manžel jsme příušnice prodělali jako děti. Bylo to prý dost hrozné (říkaly naše mamky), ale jsme bez následků a asi imunější než po očkování.
Ale očkování tady my tři nevyřešíme, bohužel o tom moc rozhodovat nemůžeme. Spíš mě doteď nenapadlo, že bych vlastně v těhu riskovala po očkování ty zarděnky (mně je jedno, že se přenos zatím neprokázal, vzhledem k tomu, jak se popírají negativní následky očkování tomu stejně nevěřím)

Moncako, zubařka je teda střelkyně, že se ani nezeptala. Mně řekla zubařka v minulém těhu, že to zkusíme raději bez injekce, že se to sice může, ale dala by mi ji nerada. Ale věřím, že se nestane nic, opravdu některé matky musí podstoupit i narkózu a je to dobré. Ale chápu tě.

Jinak můj synek byl na začátku tohoto těhotenství nemocný a poslali nás na rentgen, šel tam s ním manžel a sestra řekla, že prý kdyby to nešlo, tak pro mě přijdou. Já na to, že nemůžu, že jsem těhotná a ona to nevadí, my vám půjčíme tu gumovou zástěru ~o~
Moncaka 56657
17.4.2013 22:12:06
S tím očkováním, ono u malého dítěte je riziko nákazy malé. Ta proočkovanost populace je u nás velká a je lepší očkovat o chvilku později. Ono snad ze zákona ani není napsáno do kdy je potřeba naočkovat, takže odsunutím o kousek neporušuje člověk zákon.
Tak odsouvat až do puberty snad potřeba nebude, ale třeba zrovna ty příušnice jsou po několika letech jako by se neočkovalo, proto v poslední době je tolik epidemií příušnic na středních školách. A to mě teda docela vyděsilo, protože ráda bych měla i vnoučata (časem), takže jsem syna nechala loni přeočkovat.

No a já mám poslední dobu na ty jobovky štěstí. Dnes jsem byla u zubaře na otisky, byla jsem připravena případnému rentgenu zubu se ubránit, ale s čím jsem teda nepočítala, že mi Dr. bodne umrtvovací injekci do zubu tak rychle, že to zjistím až po akci. No bylo mi hrozně, takže hned jak jsem naklusala domů, tak jsem googlila a dobrý, je to lokální anestezie a to vůbec nevadí ani v prvních 3 měsících.
Normálně přemýšlím nad tím, jestli se Dr., když dělají rizikový zákrok pro těhotnou, jestli se všichni ptají, zda mohou.
Teď mě vlastně napadlo, že ta anestezie asi fakt nevadí, protože známé v 2. měsíci těhotenství odebírali jeden vaječník a slepák a miminko to zvládlo.
Lenushka89 135810
17.4.2013 21:50:28
Pippi, odpoledne jsem se ještě prospala a teď už mi je krom té rýmy dobře. Zítra jdu na 4 hodiny do školy a pak hned jedeme k našim. Takže přes víkend si odpočinu a naberu síly na další úklid :) Od středy pak má přítel dovolenou, takže pak bude dělat zase on.
Zahlédla jsem tvoje téma o očkování. Taky se mi tahle vakcína moc nelíbí, ale pak mám strach, aby to děcko nechytlo v pubertě. To by mohl být hlavně u kluka problém. A očkování v pubertě už je u téhle vakcíny problém. Každopádně ale čím později, tím líp.
Pippi 108434
17.4.2013 20:40:04
Lenushko, měla by sis lehnout a vyležet to. Nepřecházet to a nenamáhat se.
Očkování aktuálně řeším vakcínu proti příušnicím, spalničkám a zarděnkám. Chodí se na to od 15 měsíců, ale já ho chci posunout až na dva roky. Nejraději bych ho nedala vůbec, je to hodně agresivní vakcína. Navíc jsem teď řešila to, že po očkování této vakcíny se často stane, že děti dostanou zarděnky nebo spalničky ve slabší formě a i když údajně nebyl zaznamenán přenos na dalšího člověka, nechci to v těhotenství riskovat. Tak jsem zvědavá, jak se na to bude tvářit dětská doktorka, ale nehodlám s ní o tom moc diskutovat.
Lenushka89 135810
17.4.2013 16:52:59
Ahoj holky!
Čtu vás pravidelně, ale na přispívání už moc nezbývá čas a ani síly. Pokračujeme s opravami bytu, do toho škola... Včera jsem celé odpoledne na bytě uklízela a dneska mě bolí snad každý sval na těle. Ani jsem nevěděla, že jich mám tolik ~t~ Během úklidu mě včera přepadla nějaká viróza či co. Holky byly v pondělí ve škole nemocné, tak jsem to asi chytla od nich :( K tomu se přidala asi i únava z úklidu a byla jsem úplně KO, najednou zimnice, bolest svalů jako při chřipce. Měla jsem i problém sejít schody a doma je pak vylézt. Ještěže v tu dobu tam už byl přítel. Dneska už je to lepší, zůstala mi jen zaražená rýma, jinak jsem se z toho vyspala.
V pátek jdu konečně po 5,5 týdnech na kontrolu, tak už se mooc těším. Na druhou stranu se i trochu bojím, jestli bude všechno v pohodě.

Icco, teda ta tvoje tchýně ~o~ Vykašli se na ni, je to vaše miminko a ona do toho nemá co kecat!

Mončo, snad očkování kamaráda nebude vadit a budeš ty i miminko v pořádku ~;((

Venuše, bezva, že je miminko v pořádku :-)

Pippi, já bych byla s očkováním taky opatrná. Viděla jsem už několik postižených dětí v důsledku očkování, tak mám z toho dost respekt.
vendila 56009
17.4.2013 9:16:05
Pippi, Jani - už mi od Vás vzkazy došly ~g~ Pippi jsem přidala a Janinu jsem poprosila, aby mi něco o sobě napsala, než jí tam pustím, abychom trošku chránily naši uzavřenou diskuzi a nepustily si tam kde koho ~d~
Moncaka 56657
16.4.2013 22:40:40
S tím očkováním, to je právě ten informační šum, když jsem jim neřekla, že jsem těhotná. Ale ono chlapa stejně nenapadne, oni jsou v tomto mimo. Něco jsem googlila a tam píší, že v odůvodněných případech lze očkovat i těhotnou. Tak fakt doufám, že přenos není možný. Na UZ jdu až v pondělí a můj Dr. je ten, co nad tím mávne rukou, to jen já se snad zbytečně bojím. Ale musela jsem to sem napsat, protože vím, že mě tu pochopíte.

Na screening jsem byla na krvi minulý týden a příští týden v pátek jdu na UZ.
Pippi 108434
16.4.2013 20:22:45
Venuše, ještě mě napadlo, nemohla bys mi první vzkaz poslat ty? Jsem tam jako pippi. Já bych ti pak odepsala a měla bych jistotu, že ti můj vzkaz došel.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 380  [Dalších 360 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.