| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kvasinkové a plísňové onemocnění – kandidózy a mykózy

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 2013  [Dalších 1993 >>]
Pole levandulové 23006
12.4.2022 10:50:21
Já jsem kdysi u sebe podobné problémy vyřešila, zcela nelogicky, homeopatikama. Vyšetření proběhlo plno na gynekologii, urologii, imunologii, dostala jsem plno drahých imunologických preparátů a dalších nadstandardních věcí od lékařů z Homolky, včetně tehdy nového a zcela zaručeného léku, po kterém by prý měl být klid. No, nebyl, v půlce druhého balení opět. Byla jsem už tak zoufalá /ATB 12x za rok/, že jsem si od své klientky vzala kontakt na lékařku, která se zabývá homeopatií a šla tam, že to pomoct nemůže, ale vyzkouším to. No a ono to pomohlo. A pomohlo to i po letech, když jsem pak měla problém zase, tentokrát už v daleko menší míře - stačilo jen vzít si už osvědčené cukrové kuličky :-) Logikou to nepobírám, protože podle ní to fungovat nemá jak, ale prostě to fungovalo, nejen u mně, ale později i u dětí a psů. Tak třeba by to pomohlo i u vás.
Ennywan 4062
12.4.2022 10:49:23
Existuje přípravek Rowatinex https://www.lekarna.cz/rowatinex/?gclid=Cj0KCQjwxtSSBhDYARIsAEn0thTSM7sS2UM52joYz3hfmu7MjU38g9O3nqWXn8SKQ_5hOpucdH8yMlwaArdZEALw_wcB

ale nemám zkušenost, jestli pomáhá. Je to buď ve formě kapek nebo malých kuliček.
Ennywan 4062
12.4.2022 10:44:26
Ta cukrovka by s tím také mohla souviset dle mého. Napadá mě, aby delší dobu užívala lichořeřišnici nebo podívat se v lékárně po kvalitním potravinovém doplňku, který se doporučuje při opakovaných infekcích močových cest.
Mediana 41907
12.4.2022 10:10:16
Měla jsem nedávno urogynekologické záněty, které nereagovaly na antibiotika. Každý doktor si řešil svoji trubku, přesně jak píšeš, nikam to nevedlo. Pak jsem se pročetla k tomu, že by to mohla být tzv. vaginální atrofie, tj. vaginální suchost. Nasadila jsem si krém Vagisan, volně prodejný z lékárny, a do tří dnů bylo všechno pryč. Koukala jsem jako vrána, předtím jsem to v nervech dotáhla až na urologickou cystoskopii. Skutečně to může dráždit natolik, že to zasáhne i močovou trubici. Je to teda typické pro období přechodu, nevím, jestli u vyššího věku to taky může nastat. Ale za zkoušku nic nedáte. Minimálně je ten krém příjemný.

Vranice 21600
12.4.2022 9:55:02
Poradím jen na záněty močového měchýře - preventivně kapky-tinkturu z lichořeřišnice + urologické čaje (třeba od Lerosu anebo míchané z bylinkárny). U seniora se mi osvědčil tenhle: https://www.kouzlo-bylin.cz/bylinny-caj-proti-hnisu-v-ledvinach.html

Zkusila bych kontaktovat poradnu paní Podhorné (Naděje-byliny), umí doporučit léčbu pro konkrétního člověka na jeho potíže. Anebo rovnou objednat tohle:
https://nadeje-byliny.eu/zenske-organy/180-doplnek-z-bylin-pri-zanetlivych-onemocnenich-zenskych-organu-8594055101703.html

Jinak záněty močových cest bývají u seniorů víc než běžné, souvisí to s celkovým stavem a inkontinencí. Podmínkou úspěšné léčby je být v suchu, oni ve vyšším věku často ani necítí, že se tam dole něco stalo. Při potížích s močákem lépe působí suché teplo než sedací koupele. A mít nohy v teple - vlněné ponožky, ohřívací botu, když déle sedí doma třeba u TV.

Po dobrání ATB brát něco volně prodejného na imunitu a probiotika, vitamíny. Dbát na pitný režim - senioři mají sníženou potřebu pít, anebo zapomínají pít. Třeba postavit na linku ráno lahev vody a do večera by měla být prázdná, nějak zařídit, aby si na to vzpomněla, že se má během dne napít (upomínka v mobilu).

U bylinkových čajů je potřeba dát pozor na jednu věc - při dlouhodobém užívání tělo přestává reagovat na účinnou látku, jako kdyby si na ni zvyklo. Takže buď udělat pauzu na několik týdnů anebo měnit složení bylinné směsi. Uro čajů je na trhu několik druhů, neměl by to být problém.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
12.4.2022 9:54:04
dřív jsem často trpěla na kvasinky a opakované záněty, když jsem pak začala používat vložky denně, přestalo to a mám už dlouhá léta pokoj...
jinak si pamatuju, že vždycky doporučovali méně sladkého, na močové cesty hodně brusinkové šťávy, ta je skvělá i na okamžitou úlevu, zabírá to překvapivě rychle... (raději šťávu než džus, sirup moc nezabírá... kupovala jsem buď v lékárnách nebo v drogerii, naposledy asi v dm)
Konzerva 153011
12.4.2022 9:44:41
Četla jsem kdysi někde, že obecně se považují bavlněné kalhotky za hygieničtější, ale autor článku tvrdil opak. Bylo tam, že v bavlně jakožto přírodním materiálu se bakteriím líp daří než v umělých materiálech.

Tak když bavlněné tak zkusit převařovat.

A na gynekologickou hygienu existuje nějaká pěna, nevím název.
zerat 18305
12.4.2022 9:34:45
Obávám se, že cukrovka sama o sobě vytváří ideální prostředí pro tyto potíže. Asi bude na místě toto spíš řešit s lékaři nebo někým, kdo má s tímto zkušenost ~;((
K_at 121378
12.4.2022 8:10:43
Určitě, spíše bavlna, na přepínání se zeptám. Určitě používá nějaké intim mýdlo, ale myslím, že úplně to s chemií nepřehání. Určitě nejde o jenom častou potřebu na WC. Teď po vyšetření na gynekologii (konstatován zánět - tablety na několik dní), následně klasické příznaky zánětu moč.m. - bolení pálení čůrání teplota a nevolnost. Byla na větším vyšetření i na urologii, gyn.teď. ~d~ nevím, zda je možné podpořit tyto části člověka i nějak imunologicky z celkového hlediska. Ještě dodám, stařecká cukrovka.
zerat 18305
12.4.2022 8:02:22
Ono velkou roli může hrát i to, pokud se paní koupe a taky čím se myje... My dokud jsme měli vanu, tak se mi taky tyto potíže často opakovaly. Zlatá sprcha! Z dob potíží taky vím, že velkou roli hraje, z jakých materiálů má spodní prádlo, jestli používá a jaké intimky... A určitě taky, jak se stravuje, jestli nejí moc kořeněných a sladkých jídel.
A taky mě ještě napadá, že když už tyto problémy přijdou, tak je potřeba je zaléčit pořádně a spodní prádlo ideálně vyvařit nebo jinak zdesinfikovat. Co se zaléčení týče, určitě užívat dlouhodobě laktobacily (prý pomáhají až po dvou měsících užívání) a zaváděcí tablety a masti používat delší dobu - mně třeba nikdy nepomohla taková ta jedna zaváděcí tablety.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 2013  [Dalších 1993 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.