| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Imunologie a otěhotnění

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 827  [Dalších 807 >>]
Illaaa+Petřík 74800
19.5.2013 16:33:16
Ahoj,
já jsem do Gennetu chodila, mám díky ním teď dvouletého synka.
Musím říct, že ke konci, co jsem je navštěvovala, tak tam byl už nic moc přístup a přemýšlela jsem, že CAR změním. Vyšlo mi nakonec 2.IVF.
Když už má 2.IVF za sebou, tak by jí neměli dělat problémy s vyšetřením jako je genetika či laparoskopie s hysteroskopií, kdy jí zkontrolují vejcovody a prostředí dělohy.
Přijde mi divný,že bere tak dlouho léky na imunologii - to se jedná o Prednison?
Po takové době by měla jít určitě zase na imunologii na kontrolu, já jsem kdysi ten Prednison taky brala, dostala jsem ho na půl roku a pak jsem se znovu objednávala na kontrolu.
Jinak co se týká Gennetu, tak já jsem tam už rovnou chodila s tím, co jsem si představovala, přišlo mi, že tam právě nic nenavrhují (ale já jsem nakonec byla spokojená :o).
Já jsem chodila docela často na IUI, byla 6x do roka placená pojišťovnou, ale nevím, jak je to teď, vím, že jeden čas byla nějaká novela zákona, kde se nesmyslně IUI sčítala s IVF, tak ať si radši ověří aktuální stav.
MOžná bych zkusila jiného dr. v rámci Gennetu, taky může mít trochu jiný přístup. Když chodí na kontroly, tak stejně jde i k jinému dr., takže je to jedno. Jen při tom posledním IVF jsem se zrovna dostala k jiné dr. a ta si pohlídala každou kontrolu, mohla jsem si jí zavolat i na OPU a ET vyšlo taky na ní, tak to bylo fajn.
Donell 104631
19.5.2013 14:06:19
Hezkou neděli všem..Píšu za svou kamarádku, která se se svým manželem už 3 roky marně snaží otěhotnět. Chodí do Genetu, zjistili jí nějaký imunologický problém, má vysoké hodnoty bílých krvinek, které brání embryu se uhnízdit..Ovulace, partnerův spermiogram atd. je v pořádku. Na tento problém bere léky již 2,5 roku a stále nic. Sama má dojem, ačkoliv je pí Mudr.skvělá, že to tam nikam nevede, nikdo neřekne, jaký postup bude v případě, že se další pokus nevydaří, čeká se dlouho na výsledky, pak se zjistí, že ovulace již proběhla, tak je ztracený další měsíc atd, atd. Je dvakrát po neúspěšném IVF. Můj dotaz zní, zda má cenu zkusit jiné pracoviště, např.CAR ( či jiné? ). Pomohlo to někomu? Je zde nějaká šance, že změní např.léky a další pokus by byl úspěšný? Omlouvám se, pokud to zní poněkud zmateně, sama tento problém nemám, jen reprodukuji, co mi řekla..A ještě se zeptám, pomohlo někomu cvičení dle Mojžíšové? Díky všem!~;((
třešničkaA,Tom 09+David 13 119170
24.4.2012 8:53:43
Neboj Kakas.I manžela určitě přemluvíš já ho taky přemluvila sice to byl boj.Na to vyšetření musíte jít opravdu oba bez něho by ti dali krev dohromady s cizími spermiemi,se kterými mimochodem ji budou dávat taky,ale takhle by nezjistili,jestli není chyba v něm a hlavně s cizími by si problém vůbec nemusela mít.Ani nevím jestli by tě vyšetřili bez něho.Já už měla žádanku v listopadu a prostě jsem ho nechala pár týdnu,at se trochu uklidní no a pak se mnou nakonec jel.
A řeknu ti nebyl to jedinný chlap,který se kvůli tomu vzpíral on byl sice asi extrém,ale bere to dotedka jako chlapské ponížení bohužel.Takže z druhé kontroly taky není nadšený,ale pojede.
KAKAS 71232
23.4.2012 21:03:14
AHOJ,AZ TEDKA JSEM SI NASLA MAILIK,MOCINKO-MOC DEKUJI TAK POTESIL,JA JAK JSEM UZ UPLNE Z TOHO ZBLBLA,A PORAD TADY VSUDE-MOZNE HLEDAM RUZNY PODOBNY PRIBEHY TAK JSEM UPLNE ZAPOMNELA SE JSEM MRKNOUT,ACH JO,KDYZ JA JSEM Z TOHO UPLNE NA DNE,UZ NECH JE STREDA A MAM PO VSEM.JA JSEM ZE SLOVENSKA ALE TADY V CECHACH ZIJU UZ 10LET JSEM VDANA TADY.JSEM RADA,ZE JSEM NA TEBE NATRAFILA,PROTOZE JSEM SI PSALA NA MODROM KONIKOVI S HOLKAMA CO CEKAJ MIMINKA V PROSINCI A TAKY TAM PSALI RUZNY SKUSENOSTI HOLKY,A KDYZ SI TO CLOVEK CTE TAK MU JE JESTE HUR.JA SI TO PORAD NEJAK NEPRIPOUSTIM,A PORAD MI TO PRIPADA VSE JAKO ZLY SEN.TAK JSEM SE TESILA,TEDKA SE TAKY BUDU MUSET VRATIT DO PRACE,A VUBEC NETUSIM CI MI TO UMOZNIA A NEVYHODIA MNE,PROTOZE JE MALO PRACE A JA MNELA NASTUPOVAT 10.4.2012KDYZ MI SKONCILA MATERSKA A TO JSEM IM DALA NESCHOPENKU A TEDKA UZ MI NEMUSIA DRZET MISTO-ACH JO,JE TO VSECHNO TAK TEZKY.VSICHNI TAM VEDI ZE JSEM TEHOTNA A TEN BLBY POCIT KDYZ SE VRATIM,ZE TO NEVYSLO,LIDI JSOU ZLY-A TESI SE SPIS ZE ZLEHO,NO JO JE TO ZIVOT-BOJ.ALE KOUKAM ZE OSUDY MAME PODOBNEHO,JA JSEM SE MANZELOVI JESTE ANI NEODVAZILA RICT,ZE DO PRAHY BY MNEL JIT TAKY NA VYSETRENI,TO BUDE TEZKY PROMLOUVANI,KDYZ CHLAPI JSOU INY V TYHLE VECIACH,ALE NA 99PROCENT JSEM PRESVEDCENA,ZE JE CHYBA VE MNE,NAM SE TO POVEDE PORAD HNEDKA NA POPRVE,AKURAT ZE TO V 8TYDNI VSECHNO SKONCI.NEVERILA JSEM ZE NAS BY MOHLO TOHLE POTKAT.SKUSIM SA PRIDAT JAK SI MI NAPSALA VZKAZ.SNAD SE MI TO POVEDE.A URCITE NAPISU I NA MAILIK.MAM TAKOVOU RADOST,ZE JSEM V KONTAKTE S NEKYM KDO PROZIVA NECO PODOBNEHO JAKO JA,OPRAVDU TO TAK POMUZE NA PSYCHICE.TAK ZATIM DEKUJI A PA-PA
třešničkaA,Tom 09+David 13 119170
21.4.2012 13:17:45
Tak mi se tohleto stalo třikrát,jednou na jaře,to mi po revizi řekli,že se to málokdy stane dvakrát po sobě,no tak za 3 měsíce jsme se začli snažit znovu a naštěstí uspěšně z toho mám ted doma 2,5 letého syna,no a ted se mi to stalo loni dvakrát během půl roku v červnu a pak v listopadu.Pokaždé plod bez srdeční akce.Mezi těmi lonskými revizemi mě a manžela poslal doktor na genetiku i když jsem měla v té době normální porod mezi zamlklými těhu,chtěl se ujistit jestli je vše jak má.Takže jsme absolvovali genetiku odkud mě rozeslali na různá vyšetření.Hematologické,cukrovka,štítná žláza no manželovi brali taky krev na různé chromozonalní vady apod.Vše negativní.Takže jsme se na podzim začli snažit znova a zase to nedopadlo.Zákrok jsem podstoupila po třech dnech v nemocnici už v 5 týdnu,krvácela sem a snižovalo se mi HCG o půlku ze dne na den.Jinak u zamlklinek jsem vždy špinila až krvácela zpočátku a u normálního těhu nic.Takže tak moje tělo reaguje na špatné těhu asi.

Neplatí se nic pokud máš doporučení od doktora a jsi češka slováci si to musí platit tuším 7500 kč za to vyšetření.Jinak s doporučením to máš hrazené pojištovnou.Bez něho by sis to musela hradit taky,pokud budeš mít problém a doktor ti to nebude chtít vypsat tak zkus obvodáka nebo v nemocnici jak tě budou propouštět.

Přijdi k nám zamlklinkám patříš mezi nás a všechny co jsme prošly.
http://www.rodina.cz/diskuse1141.htm
Mě holky dost poradily jsem tam už skoro rok a opravdu mě hodně pomohly.~R^

My se ještě o mimi snažit nemůžem byli jsme na kontrole v lednu v tom podolí měsíc jsme čekali na výsledky,zjistili nám příčinu,manželovi tam berou sperma,tak ho budeš muset na to připravit.Já to měla se svým dost těžké.~7~
Zjistili mi pozitivní buněčnou imunitu neboli jsou pro mě jak manželovy tak cizí spermie vetřelci jinak manžel má spermie v normě žádný problém,ale já se musím léčit od unora beru kortikoidy prednison 5 mg denně.A musíme spát s kondomem.Né kvůli tomu,že by si chlap neuměl dát pozor,ale muži vylučují i něco před tím než ejakulují.
Každopádně musíme na kontrolní odběry 3 měsíce od doručení prvních výsledků jsme objednaní na 14.kvetna.Spíme u kamarádky jelikož tam musíš být na osm ráno všichni jsou takhle objednaní a z moravy to máme dost problém se na ten čas dostat.Pak budem čekat zase do půlky června na vysledky ve většině případu byvájí v pořádku a může se pár snažit,ale je to dost složité povolené snažení je jen v době plodných dní a mimo ně kondom.Takže běh na dlouhou trat.Léky pokud ti tu léčbu taky potvrdí je jedno na jaký imunologický problém bereš až do cca 15 týdne těhu v poloviční dávce.V těhu se tam musí jet znova mezi 7-9 týdnem,aby věděli kdy ti ty léky vysadit.Takže nás tam čeká minimálně po květnu ještě jedna cesta,ale to už potřebujou jen krev ženy odběry chlapa už ne.

Jinak máme stejný věk.~;)Mi bude letos na podzim 32 let,takže taky moc druhé chci.Každopádně se vracím v srpnu do práce minimálně na pár měsíců,protože kdoví kdy se zadaří.Nikdy teda jsme s tím problém neměli do dvou tří měsíců jsem zapadla,jenže ted je to o to horší, když nebudem moct cely měsíc pravidelně.~:(

KAKAS 71232
21.4.2012 12:45:59
A JESTE SE CHCI ZEPTAT CI MUSIM MIT DOPORUCENI OD SVEHO GYNEKOLOGA A KOLIK SE TAM PLATI ZA NAVSTEVU,NEBO JAK TO TAM FUNGUJE-ZADARMO TO URCITE NENI,POISTOVNA TO SPIS NEHRADI NEBO JO.DEKUJI ZA ODPOVED
KAKAS 71232
21.4.2012 12:29:40
DEKUJI MOCINKO-MOC ZA PODPORU A PODROBNY POPIS,NO MY UZ MAME TAKY ZDRAVOU 3LETOU HOLCICKU A PRED TYM NAS TOHLE NEPOTKALO AZ TEDKA KDYZ JSME SE ZACALI SNAZIT O DRUHY MIMI,TAK V LISTOPADE V 8TYDNI MI DR.POTVRDILA ZAMLKLY TAK JSEM PODSTOUPILA REVIZY DELOHY,POCKALI JSME 3MESICE A TEDKA V PATEK TO JSEM BYLA V 7TYDNU A 3DNI MI ZDELILA ZE JE TO TO SAME-ZAMLKLY A PRISTY TYDEN MUSIM NA REVIZY.PROTO JSEM Z TOHO HODNE SPATNE,JE MI 31 A DRUHY MOC CHCI JESTE,UPLNE MNE PROPADLA BEZNADEJ A BEZMOCNOST.A AK SE MUZU ZEPTAT CO VAM PAK ZISTILI ZA PRICINU A PO JAKEJ DOBE JSTE VY PALNOVALI DRUHY A PRISLI NATO ZE TO TAKHLE SPATNE DOPADLO.DEKUJI MOCKRAT ZA ODPOVED.KARIN
třešničkaA,Tom 09+David 13 119170
21.4.2012 10:51:05
Ahoj to je mi líto.~6~
Příčin může být hodně,ale nám se to odhalilo až na imunologii v praze.Je taky i v Plzni,ale ta se myslím specializuje na potraty v pozdějším stádiu jak jsem se dočetla.
Takže pro tebe nejvhodnějsí Praha podolí.Jinde zatím v rámci dopodrobna tohleto nedělají.My to měli dost z ruky až ze severni moravy.

Kontakt máš tady na této stránce,potřebuješ na to žádanku od doktora,kde bude jasně vypsaný tvůj problém.Čeká se na první kontrolu cca 2 měsíce.Bohužel tímže to je jedno středisko pro ČR a SR zatím,tak se dlouho čeká.~7~

http://www.upmd.cz/?lang=cz&category=1-4-51

Je tam číslo,na které se objednáš jakmile ti doktor vystaví žádanku.

Tu je forum přímo toho doktora ke kterému se tam jde.

http://www.neplodnost.org/forum/forum54-reprodukcni-imunologie.html

Pokud nemáte ještě dítě bylo by vhodné i genetické vyšetření já to mám za sebou taky,ale u mě to bylo zcela zbytečné,když už mám jedno zdravé dítko.Bohužel o imunologii jsem se dozvěděla až později.~7~
KAKAS 71232
21.4.2012 9:21:16
DOBRY DEN,DOCETLA JSEM SE STEJNY PROBLEM JAKO MAM I JA,MAM ZA SEBOU DVA ZAMLKLY TEHOTENSTVI-PRVNI LISTOPAD 2011 A DRUHY DUBEN 2012,OBA V 8TYDNI SKONCILI,MUZU SE ZEPTAT CO SE S TYM DA DAL DELAT,ABYCH SE TO NEOPAKOVALO,KAM SI ZAJIT NA VYSETRENI,POPRIPADE POPRSIM KONTAKT NA DOBREHO SPECIALISTU NA TUHLE DAIGNOZU.ZATIM JSEM ZADNY VYSETRENIA NEPODSTOUPILA,AZ PRISTY TYDEN MNE CEKA REVIZE DELOHY V 8TYDNI ALE JSEM TAK BEZMOCNA,ZE TO NECHCI UZ NECHAT JENOM TAK,ALE HLEDAT PRICINU.DEKUJI KARIN
třešničkaA,Tom 09+David 13 119170
27.3.2012 8:00:08
Jo to máš pravdu,taky jsme na výsledky čekali měsíc 9.ledna jsme tam byli a 7.ledna mi přišli výsledky.Takže počítám,že z května na červen to bude taky tak no.Ale to se nedá nic dělat je pořád lepší čekat ted,kdy začíná jaro a lépe to uteče než jak jsme čekali my v tom lednu,kdy kypal sníh a sněhové radovánky jako lyže atd.nás moc neberou,takže jsme seděli pořád doma.
No já beru už dva měsíce ten prednison a musím říct,že po ránu už asi měsíc než se nasnídám je mi blbě od žaludku,ale dá se to vydržet.Takové stavy jsem měla ze začátku těhu jako pocit na zvracení,ale to nejsem to vím na 100%.Takže nežádoucí účinky to nějaké má i ta malá 5mg dávka.
No uvidíte jak dopadnete,pak kdyžtak písněte co a jak.~;)~;((
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 827  [Dalších 807 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.