| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Anglická školka

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 637  [Dalších 617 >>]
cyann 43516
20.2.2015 17:19:20
Mám tam syna ve třetí třídě. Jsem se školou dost spokojená, i když máme jiné problémy - u syna se projevila dyslexie a dysortografie a má trochu problém jejich tempo stíhat, musíme se doma hodně připravovat. Ale pozitiva té bilingvní třídy převažují, takže to nějak zvládáme. Líbí se mi tam celkově atmosféra - jak spolupráce s rodiči, která je nadstandardní, tak atmosféra ve třídě a přístup paní učitelky. Angličtina je skvělá, i ostatní předměty jsou dobré, vyhovuje nám program Začít spolu, který tam (částečně) mají. Děti se naučí dost, přitom i ty pomalejší (jako ten můj) to s podporou paní učitelky a asistentky dávají. Takže za mě super, zvlášť pokud máte snaživé a šikovné dítě. To moje není asi tak úplně studijní typ, dala jsem ho tam proto, že je možné, že budeme žít v zahraničí, tak aby nebyl úplně ztracený.
Co se týče přijímaček, tak před třemi lety to bylo celkem v pohodě, syn se tedy dostal až dodatečně, což mě nijak nepřekvapilo - spíš mě překvapilo, že ho vzali ačkoliv jsem nikam nevolala a nevyptávala a netlačila, sami se mi ozvali, že je další na řadě a jestli máme zájem. Do jejich školky nechodil. Teď už je to ale docela maso, otevřeli jednu třídu navíc a stejně je celkem velký převis - tuším, že brali každého třetího či tak něco. Ale za zkoušku to stojí. Pohovor mi nijak potupný nepřišel, snad jen, že vlastně chtějí zjistit, jestli člověk bude ochoten a schopen platit. Což je pochopitelné, protože kdyby víc rodičů náhle nemohlo nebo nechtělo platit "školné", tak se jim to celé rozpadne, protože oni ty děti v podstatě nemůžou vyhodit. Cena mi ale přijde v pohodě, vzhledem k tomu, že se neplatí nic moc navíc.
P.. 132169
20.2.2015 15:46:41
Můžu se zeptat,jak probíhalo to výběrové řízení???
takyjedna
  • 
20.2.2015 13:58:20
zkoušeli jsme to před 3 lety, dcera byla z MŠ kousek od této školy (ne však Angelky), spádově Praha 12, ale bez šance... navíc jejich "výběrové řízení" mi přišlo strašně ponižující
P.. 132169
20.2.2015 12:14:05
Neznáte někdo?
Je to dobrá MŠ a ZŠ? Je šance se tam dostat, když nejsme spádoví? Jsme Praha 4, ale ne Praha 12.
Synovi budou 4 roky, chodí do bežné MŠ. Mysleli jsme, že ho přehlásíme do jejich MŠ, aby byla šance dostat se pak do ZŠ.
Recenze na webu jsou dost rozporuplné, nemáte někdo, prosím, aktuální informace-o úrovni a šanci se tam vůbec dostat?
Moc děkuji.
Kreaty 128225
18.5.2014 8:03:16
no přesně,

Kytko jsou lidé, kteří vydělávají peníze neuvěřitelně lehce a není to o lepších schopnostech, je to prostě o štěstí a o možnostech, znám dva lidi ve svém okolí, jeden kupuje naftu v Německu a vozí ji do Čech, z jedné cisterny má 300 tis. káčé zisku a vozí jednu za den nebo dvě nebo někdy dvě do týdne, druhý dodává náhradní díly do trolejbusů, má monopol a plátci jsou podniky, které žijou v podstatě z veřejných rozpočtů, takže si peníze nemusí hlídat, je jim jedno kolik zaplatí. Víš kolik lidí žije jako Rath nebo Rittig? Tedy napojený na nějaký veřejný rozpočet? Samozřejmě, pak jsou lidé, kteří jsou hodně šikovní a jejich výdělky jsou z nějakého důvodu velmi nadstardardní, protože dělají něco co nikdo jiný nedělá a jsou zato veliké platby. s tím se musíš smířit.
Tatramelka+3 66284
18.5.2014 7:49:08
~t~ . Co k tomu dodat?

Kdyz zrovna neprodavas treba pytle do odpadkoveho kose, tak se tvuj zamer zas tak lehce nerealizuje. I pro ty sacky bys asi ze dne na den klienty nenasla. Ale o tom tahle debata neni...
Líza 17721
18.5.2014 7:37:33
Kytko, když chceš nadstandard, nestezuj si na nerovnej přístup.
Kreaty 128225
18.5.2014 7:25:15
zkuste někdo spočítat kolik hodin českého jazyka dítě má když chodí do české školy a když nechodí a má to oposlouchané jen z domova? to je přeci rozdíl...
Kreaty 128225
18.5.2014 7:18:41
Tragiko, mně naopak odpověď Qwerty přijde naprosto logická. Pokud chceš aby děti získali kvalitní vzdělání v cizím jazyce a nemáš na úhradu soukromých škol v ČR, tak se přstěhuješ do zahraničí. Po Evropě je volný pohyb osob, zboží a služeb, takže je to velice jednoduché. Lze se přestěhovat i s fungující firmou. Náklady s tím nejsou žádné. Dnes už se s nábytkem nikdo nestěhuje, takže si do nejbližší Ikei zaběhneš koupit novou sadu nábytku a bydlíš druhý den.
Tatramelka+3 66284
18.5.2014 5:49:02
Kytko, kdyz na tom tolik bazirujes,muzes deti ucit doma. To je taky moznost?! Bud ty sama a nebo v Praze je dost ochotnych studentu. My budeme tedy volit k tomu jeste cestu studenta primo do rodiny.

Levne to neni. To souhlasim.

U nas je to tak. Ja se naucila jazyk jako au pair a pak jsem s jazykem 8 let pracovala. Manzel se naucil ciste po ceskych skolach. Zadne soukrome! Zijeme v zahranici. Neni to vzdy lehky zivot a ani tady nejsou skoly pro cizince levne. Jsou zeme, kam zkratka deti do statni skolky ani dat nemuzes. A ruku na srdce,kolik volnych pracovnich mist ma asi anglicky mluvici zeme, jako je Anglie? USA? Australie? ... ono to zase nefunguje tak, ze si reknes, chci aby deti mluvili anglicky, tak se prestehujem. Ziskat dobrou praci, k tomu i odpovidajici zazemi pro rodinu neni tak snadne! On je vsude chleba o dvou kurkach!

Nam v zahranici plati skolu firma a je to taky pres 300 tis. rocne. My bychom si to dovolit nemohli.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 637  [Dalších 617 >>]

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.