| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zajímavé tipy

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 23350  [Dalších 23330 >>]
kosatka2 89902
22.1.2024 12:34:37
Za bezdětna jsme občas udělali společnou večeři nebo běd - obvykle (ale ne výlučně) rodič pozve na jídlo k sobě domů, tam se pokecá a jde se. Párkrát nějaká "oslava" - setkání stejné, jen s přáním a dárkem. Občas v restauraci. Asi 2x byl nějaký rodinný výlet, jednou víkend - to se líbilo hlavně tchyni, tchán nerad na neznámá místa.
Vlastně se pohromadě moc nevídáme, je nás s dětmi hodně, tchán je zdravotně omezený, mí rodiče se věnují chalupě a jsou často pryč.
Všichni chtějí tradičně na Štědrý den a moje narozeniny k nám, ale to budu muset změnit, už to není úplně vyhovující z různých důvodů.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
22.1.2024 12:19:15
tak my hrajeme společenské hry hlavně kvůli dědovi (mému tátovi) ~:-D
nadělili jsme mu kdysi nějakou hru "česko", teď "máme rádi česko" - to jsou hry, které ho moc baví a děti holt musí rozšiřovat své obzory (v té první je celá sada otázek zaměřená na dobu minulého století v čr :-))
dřív jsme na rodinných akcích hrávali i aktivity, to bylo super, ale postupně se starší členové začali z nějakého důvodu cukat, že jim vadí pantomima, pak i kreslení a nechtěli hrát... hráli jsme tedy spíš my a naše děti, ale někteří příliš soutěživí členové (sestra) začali mít výčitky vůči méně soutěživým, leč nadanějším (já ~t~) a přestali s námi hrát ~t~ ze stejných důvodů už nehrajeme ani scrabble ~t~ )"co to je? to není žádný slovo, to sis vymyslela, takový slovo neexistuje" - reakce na zcela běžná slova, pokud by snad za ně mělo být nějak víc bodů ~t~)
jo a ještě máme novou zábavu na rodinných sedáncích, kdy si postupně hrajeme písničky - každý si řekne, co chce zahrát... to si oblíbili i starší členové a je docela pěkné, jak se mísí volby napříč věkem ~:-D
Stará husa 154854
22.1.2024 12:18:28
My se s dětmi scházíme na obědy u mě. Musím to vždy zorganizovat já. Se synem nepodnikám nic jiného společně, ale se snachou jsem byla několikrát na kafi. S dcerou se občas vídáme i mimo rodinné obědy, někdy přiveze psa na hlídání a pak jdeme na společnou procházku, někdy já jedu za ní a jdeme u nich na procházku se psem. Tradičně se setkáváme na Nový rok a na burze minerálů. Byly jsme spolu několikrát v kině, v divadle i na koncertě. Začátkem září jezdíme každý rok na týdenní dovolenou do českých a moravských hor.
Ropucha + 2 120300
22.1.2024 12:00:37
Moje děti jsou zatím studující a partneři po jejich boku se mění.
Ale společné akce samozřejmě pořádáme, rodinná setkání, výlety, posezení v restauracích, kulturní akce... Sportovní příliš ne, tam nás dělí výkonnostní úroveň, ale třeba sauna nebo plovárna společně může být.
Pevně doufám, že to tak bude probíhat i nadále, časem i se zapojením případných vnoučat.
Monika 123907
22.1.2024 11:49:04
Nemáme ještě dospělé děti, ale máme rodiče. Moji rodiče jsou relativně mladí, takže probíhaly a snad ještě probíhat budou hlavně společné výlety, případně procházky po okolí jak jejich tak našeho bydliště. V zimě je takových aktivit méně, ale taky jsou, např. v mamčiných oblíbených Prachovských skalách (blízko se narodila) jsme byli už dvakrát cca 30. 12. V létě potom společné koupání (o když to se už nekonalo dlouho), jednou jsme byli i na společné dovolené. Společenské hry taky hrajeme, ale to chtějí hlavně naše děti, bez nich by nás to asi nenapadlo. Na nějaké kultuře společně jsme asi taky zatím nebyli, ale nad tím bych se mohla zamyslet a vymyslet ideálně nějaké pražské divadelní představení ...
Fern 155759
22.1.2024 11:17:09
Brali jsme takhle dospele vydelavajici deti trebas kazdy rok do rakouskych alp na nekolikadenni lyzovacku,jelo se nasim autem,na cestu jsrm pripravila obcerstveni,ubytko s polopenzi. Ubytki+skipas si mladi platili sami,na svahu+snidane a vecere byl velmi a mile spolecne straveny cas.

Behem roku se schazime na nekolikerych oslavach narozenin+nekolik dejme tomu puldennich setkanich ci akcich nekde venku.

A tedy oba brachove,nase deti,spolu tedy jeste vice kooperuji,at uz se to tyka zarizovani neceho,investic,maji spolecne kamose ze studii a nekdy se sejdou i jen oni dva se svymi rodinami.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
22.1.2024 11:17:07
píšu teda zatím spíš z pozice dospělého dítěte, ale vždycky jsme s rodiči rádi podnikali společné akce... jezdili jsme na výlety, na pronajatou chalupu, na minigolf, na bowling, do bazénu... jednou jsme byli i na únikovce, to bylo super, jenže nás bylo moc, ne každý chtěl jít, takže to jsme se rozdělili a část šla hrát a část do kina... bohužel časem se nám trochu "poztráceli" někteří ze skupiny, dneska už býváme společně jako základ jen naše "malá rodina" (já, muž a děti), jedna sestra, můj táta, jeho brácha a kamarádka mých rodičů (pro nás teta)... výjimečně se přidá druhá sestra s manželem nebo neteř s manželem a dětmi...
no a na druhé straně se zatím zdá, že by to taky šlo, dceřin přítel s námi občas také něco podnikne, zatím to vypadá, že i celkem ochotně, dokonce zvládl i víkend s celou naší širokou rodinou ~R^ ~:-D
Sam01 129844
22.1.2024 10:52:54
Jak uz tady vite, ja ma deti uz dospele. Obe deti maji uz davno svoje partnery i domacnosti. Partnery svych deti jsem automaticky zahrnula do nasi smecky a pocitam s nimi pri rodinnych aktivitach a oslavach. ( samozrejme s jejich souhlasem) v lete casto jezdime na vylety, na kesky, do welnes atd. V zime je to horsi takze vetsinou posedime spolecne v nejake hospudce nebo se sejdeme u nas. Vsichni jsme spolecne radi. Nase deti + partneri si poradaji spolu i akce bez nas, coz me tesi a dava mi to pocit rodinne soudrznosti. Moje otazka tedy je, jestli taky takhle s dospelaky neco podnikate a jestli mate nejake tipy na spolecne akce a vylety.
Zd a tři 91080
17.11.2023 10:47:43
Nářadí?
Červená malina 114174
16.11.2023 23:15:13
Budeme kupovat novou herní židli k psacímu stolu (stará dosluhuje), Přál si novou peněženku, veselé ponožky, pečené čaje (má moc rád, kupuju každé Vánoce), karetní hru 6bere, hru Bang.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 23350  [Dalších 23330 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.